Invisalign®
prozirni aparatići za zube

Prozirni aparatići Invisalign® predstavljaju revoluciju u modernoj ortodonciji


Prijavite se na besplatan stručni pregled i upoznajte Invisalign® prozirni aparatić za zube.

Rezervirajte svoj termin

 

Želite izravnati zube što je brže moguće, a da pritom izgledate dobro?

Prozirni aparatići Invisalign® predstavljaju revoluciju u modernoj ortodonciji. Oni su odgovor na sve mane koje susrećemo s klasičnim aparatićima s bravicama. Užurban način života i sve veći pritisak za što boljim izgledom nametnuo je standarde koje je američka korporacija implementirala u ovaj inovativni sustav u kojem su se sve mane klasičnih aparatića poboljšale i tako omogućile pacijentima diljem svijeta lakšu nosivost, estetiku i zagarantiran ishod terapije.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Invisalign® aparatići napravljeni su po mjeri svakog pojedinca, i razlikuju se od klasičnih aparatića u tome što je duljina terapije vremenski kraća. Ovisno o kompleksnosti slučaja pacijenti nose točno određen broj prozirnih udlaga po tjednima koje su gotovo nevidljive. Izrađene su od jedinstvenog višeslojnog SmartTrack® materijala i pomoću SmartForce® tehnologije postižu odlične rezultate. Svaka od tih prozirnih udlaga koje se nose dnevno između 20-22 sata i mijenjaju se po tjednima, pomiču zube horizontalno i vertikalno, čak mogu i rotirati zub ako je to previđeno u planu terapije. Kada se prelazi na novi set udlaga, vaši zubi mijenjaju pozicije koje su određene planom terapije koju je odredio doktor.
Iz tjedna u tjedan rezultati su vidljivi i pacijenti imaju još veću želju i snagu nastaviti s dogovorenim planom.

 Prednosti Invisalign aparatića:

– Veća udobnost nošenja (savršeno prianjaju na vaše zube)
– Estetski ljepši (translucentni, gotovo prozirni)
– Nema mogućih ozljeda tijekom nošenja (kao npr. kod bravica ukoliko se metalna bravica pokida i žica reže mekanu sluznicu)
– Manji broj dolazaka stomatologu (unaprijed se dobiva 7-8 različitih udlaga, ako pacijent ima nekih nejasnoća telefonskim pozivom ili mailom može riješiti problem)
– Invisalign® sustav klinički je i statistički dokazano uspješan sistem ortodontske terapije
– Posjeduje patentiran compliance indicator koji služi ortodontu kao pokazatelji koliko pacijent doista savjesno i kontinuirano nosi udlagu, pa samim time koliko pacijent pomaže ili odmaže terapiji
– Veće samopouzdanje pacijenata zbog njegove nevidljivosti i lakše nosivosti

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

 

Tko je kandidat za Invisalign®?

– Pacijenti koji imaju razmak između zubi
– Nepravilan zagriz
– Križni zagriz
– Zbijene zube (kompresiju)
– Rotiran zub

Donijeti odluku za korištenjem Invisalign® sustava veliki je korak što u vremenskom što u financijskom smislu. Ono što je najbitnije je informirati se i dobiti adekvatan plan terapije.

Prvi korak zasigurno je odabrati dentalni centar koja ima cijeli Invisalign® + iTero® sustav. Dogovoriti pregled na kojem vas doktori upoznaju s Invisalign® sistemom rada, na kojem Vam se pokaže jedan primjer kako izgledaju udlage i na koji način se stavljaju i kako se održava higijena istog. Prije samog digitalnog skeniranja oralne šupljine potrebno je izraditi ortopan i/ili cbct dijagnostiku koju možete učiniti u našem CT centru, zatim učiniti klinički pregled i ustanoviti ima li karijesa te učiniti svu potrebnu konzervativu prije početka ortodontske terapije koju isto tako možete učiniti kod nas. Nakon svih tih priprema moramo još učiniti fotografije pomoću SmileLinea i svu dokumentaciju šaljemo na preciznu dijagnostiku na temelju koje se donosi konačan plan terapije, odnosno u koju kategoriju spada Vaš slučaj; Comprehensive, Light ili Express odnosno koliki je broj potrebnih udlaga i vrijeme nošenja. Pacijentu se može pomoću iTero skenera pokazati simulacija terapije i predviđanja ishoda terapije.

 Uloga iTero Element 2 skenera je polivalentna. Primarno iTero skener koristimo za uzimanje situacijskih otisaka za izradu nevidljivih Invisalign aparatića, ali i za intraoralno skeniranje topografskih slika zuba i oralnog tkiva za slanje u laboratorij radi što preciznijih otisaka za izradu protetskih komponenti (ljuskica, krunica, mostova…)

iTero Element 2 skener sa svojim odgovarajućim programskim paketom koristimo za izradu 3D digitalne snimke odnosa otisaka zuba, mekog zubnog tkiva i struktura te zagriza. Softver kontrolira obradu podataka, pohranjuje, nudi mogućnost usporedbe podataka na dnevnoj, tjednoj, mjesečnoj i/ili godišnjoj razini te na taj omogućava strogo kontroliranje napretka ili stagniranja terapije (npr. pomak zubi u ortodontskoj terapiji, ekspanziji karijesnih tvorevina na površini zuba, stupnju gingivitisa itd.) te tako daje liječniku smjernice u daljnjem tijeku terapije. Sustav nudi nevjerojatnu integraciju podataka, te izvozi podatke za CAD/CAM izradu zubnim krunica, ljuskica, mostova. Koristimo ga i za izradu simulacijskih prikaza na kojima svakom klijentu možemo vizualno dočarati u kojem smjeru želimo da terapija ide, te mu tako omogućiti da nekim svojim željama i idejama pridonese njenom konačnom ishodu.

Sustav iTero Element 2 nudi važne prednosti u odnosu na postojeće analogne metode izrade krunica uključujući skeniranje bez praha koje se koristi na zastarjelim verzijama skenera, veću točnost pri izradi protetike te imedijatnu povratnu informaciju tijekom postupka skeniranja.

Prednosti iTero Element 2 skenera:

– njegov prošireni touch screen monitor koji omogućava šire vidno polje pa time i bolju preglednost;
– brži softver;
– skeniranje jedne čeljusti unutar 1 minute! (u idealnim uvjetima s manjom koncentracijom sline, krvi i ostalih uvjeta koji pridonose otežanom manevriranju štapića za skeniranje)

Potrebno je još jedanput napomenuti da je savjesno i konstantno nošenje udlaga ključni faktor uspješnosti ishoda terapije. Potrebno je nositi udlagu 20-22 sata dnevno, skidati isključivo za vrijeme jedenja ili pranja zubi. Udlage se mijenjaju na tjednoj bazi odnosno otvarate novi set udlaga koje predstavljaju sljedeću fazu terapije. Broj udlaga ovisi o vrsti anomalije koju je potrebno ispraviti.

Da li je terapija bolna?

Invisalign® udlage su mekane i lagane pa je samim time i nošenje izrazito ugodno. Osim navedenih svojstava potrebno je još jednom napomenuti da su udlage prozirne gotovo nevidljive pa se vizualno nekada ni ne primijete od strane drugih ljudi s kojima stupate u kontakt. Pomicanje zubi ponekad zna biti bolan proces, ali ne radi se o nepodnošljivim bolovima, kao primjerice kod zubobolje. Ono što je najbolnije kod klasičnih ortodontskih aparatića su zatezanja žica i bravica što u slučaju Invisaligna® ne postoji. Nema ni oštećenja zubnog mesa i sluznice, a održavanje oralne higijene je nesmetano upravo iz razloga što ga jednostavno skinete prilikom pranja zubi.

Želite saznati kako biste izgledali nakon tretmana?

Uslikajte QR kod ili slijedite direktan link i napravite selfie


Prijavite se na besplatan stručni pregled i upoznajte Invisalign® prozirni aparatić za zube.

Rezervirajte svoj termin

 

[caldera_form id=”CF5e411d8f6cffb”]

Virtualna šetnja klinikom

Prošetajte našom klinikom

 • Super tim! Odlično organizirana ordinacija, rješavaju odmah sve u kratko vrijeme. Prvi put sam bio na staroj lokaciji, a sad drugi put u novootvorenoj i klinika im je prekrasna, sve je na istom mjestu; snimanje ortopana, kirurgija na katu, doktorice u prizemlju. Nemam riječi, stvarno prekrasno!


  Luka

 • Došla sam kod doktorice Renate jer su me smetali moji krivi zubi u gornjoj vilici i loša boja. Nakon pregleda dobila sam ponudu koja mi je odgovarala i odlučila sam zahvat napraviti baš kod nje. Rezultat? SAVRŠENSTVOOOO! Presretna sam i hvala doktorici Ivani koja mi je izradila najljepše keramičke ljuskice u gradu!


  Vesna

 • Oduvijek sam imao problema sa zubima (kolko pokvareni, tolko iskrivljeni) i bilo je krajnje vrijeme za promjene. Čuo sam za ordinaciju doktorice Renate Ostojić i odlučio otić na pregled. To je bila jedna od boljih odluka jer nakon posjete krenulo je na bolje
  Veeeeeeliko hvala doktorici Renati i cijeloj predivnoj ekipi na strpljenju, druželjubivosti i simpatičnosti.
  Također ogromno hvala doktorici Ivani i Snježani za moj osmijeh kojeg više nemam potrebe sakrivat.
  Nadmašili ste moja očekivanja i izbili iz mene strah od zubara. Velik dio u toj priči imaju cure na recepciji koje su pre simpatične, pre drage i pre zabavne, pa zato i čekanje na red nije teško.
  Pozdrav za Paulu i Valentinu koje mi uvijek uljepšaju dan. Najbolje ste!

  Sve u svemu, nemam jednu lošu riječ za cijeli tim. Svaka Vam čast.


  Neven

 • Najbolja ordinacija,najkvalitetnije osoblje , vrhunski doktori. Savršena ordinacija za one koji imaju strah od zubara takđer odlični u radom s djecom Svaka čast!!


  Tomislav

 • Odlična poliklinika!! Došlao sam s velikom i bolnom upalom zuba – riješili su sve u pola sata, nakon što sam tri dana šetao po Zagrebu gdje su me s fakulteta slali na hitnu, pa s hitne doma itd. Brzi i efikasni. Sve pohvale doktor Igoru koji me spasio i curama na recepciji koje su mi na prvu rekle „riješit ćemo, ne brinite se!“ – i doista sve je bilo gotovo vrlo brzo! Imate sve moje pohvale i preporuke!


  Paolo

 • Sjajna ordinacija, svima bi toplo preporučio i predložio da svrate riješiti svoje probleme sa zubima.


  Perica

 • Ne znam kojim riječima opisati pozitivno iskustvo koje sam doživjela u ordinaciji dr. Renate Ostojić! Zamjena starog mosta kompletno novim prekrasnim zubima – oduševljena sam!
  Još ako dođete u ruke dr. Snježane Radić za koju imam same riječi pohvale- toliko nježna i strpljiva!
  I nikako ne mogu izostaviti cijeli tim kojima je pacijent na prvom mjestu ,te uvijek dočekaju svakog pacijenta s osmjehom na licu!
  Preporučila bi svima kojima je potrebna njihova usluga!


  Željka

 • Vrhunska ordinacija, doktorica Renata vrhunski stručnjak i dijagnostičar. Napravio sam most i implantate kod nje prije 4 godine i do sada nisam imao nikakvih problema. Došao sam u novu polikliniku na kontrolu i drago mi je vidjeti uvijek istu ekipu koja istim žarom i radošću radi ovaj posao. Bravo doktorice na novoj poliklinici i bravo cijelom timu Dental Centra Ostojić.


  Marko

 • Super ordinacija. Svi jako uslužni i pristupačni, dobra i pozitivna atmosfera. Napravili su mi tri prekrasne plombe koje su neusporedive s onima koje sam napravila preko HZZO-a!


  Annalisa

 • Prvi pregled odrađen iznad svih mojih očekivanja! Nakon učinjenog ortopana i CT snimke na koje sam po prvi puta bila upucena-vrlo brzo mi je postavljena diagnoza i otkriven moj dugogodisnji problem. Hvala dr Ostojić na posvecenom vremenu, detaljnom objasnjenju i strpljenju!
  Najbolje i najprofesionalnije odrađen prvi pregled od svih ordinacija koje sam posjetila ! Vracam se k Vama ! Uskoro krecemo sa zahvatima!


  Ines

 • Izgubio sam dva zuba padom s motora. Mama me vozila kod našeg stomatologa koji je rekao da će korijene izvaditi a potom napraviti most i brusiti moja dva susjedna zdrava zuba, na što je moja mama rekla da ne, da sam već izgubio dva i da ne želimo uništavati ostale. Kad smo pitali za implantate naš stomatolog nam je rekao da on to ne radi i da ćemo se morati javiti drugdje. Obišli smo još 3 velike ordinacije, ali svi su nudili jako skupe implantate koje si mi nismo mogli priuštiti. Ovu polikliniku sam našao na internetu, i čim sam nazvao dali su nam sutradan termin za pregled. Čim smo došli dr. Renata nas je primila koja je i vlasnica, objasnila meni i mojoj mami što nam je činiti, cure s recepcije su nam napravile odličnu ponudu čak dvije sa skupljim i jeftinijim implantatima – znači dali su nam više mogućnosti što je nama koji nemamo previše novaca jako bitno. Odlična ordinacija, mrak organizacija. Preporučam!!! Super ste, hvala vam u moje ime i ime moje mame koja je već bila očajna i mislila da će joj sin biti krezub!


  Milan

 • Smirena i profesionalna atmosfera koja vlada u ordinaciji dr.Renate prevladala je naš strah i s veseljem smo dolazili od prve do zadnje posjete u tijeku terapije.


  Željka i Marko

Tražite dodatne informacije?

Dođite direktno na našu adresu ili nas kontaktirajte mailom ili telefonom

Ponedjeljak - Petak

07:00 - 21:00

Subota

08:00 - 14:00

Nedjeljom i praznikom

Zatvoreno