Koja je cijena zubnih implantata i o čemu ovisi

Zubni implantati su dugoročno rješenje za nadoknadu izgubljenih zuba koje nudi visoku estetsku i funkcionalnu vrijednost. U Dental Centru Ostojić posvećeni smo pružanju vrhunske usluge i najboljih materijala za naše pacijente. U ovom blogu, detaljno ćemo razmotriti cijene zubnih implantata i čimbenike koji utječu na njihovu cijenu.

Što su zubni implantati?

Zubni implantati su umjetni zubni korijeni izrađeni od titana ili drugih biokompatibilnih materijala, koji se kirurški ugrađuju u čeljusnu kost kako bi pružili stabilnu osnovu za nadoknadu zuba. Implantati se sastoje od tri glavne komponente:

  1. Implantat: Titanium vijak koji se ugrađuje u kost,
  2. Abutment: Spojnica koja povezuje implantat s krunicom,
  3. Krunica: Vidljivi dio zuba koji se postavlja na abutment.

Zubni implantati – cijena

Cijena zubnog implantata ovisi o brojnim čimbenicima. Evo ključnih faktora koji utječu na cijenu:

1. Materijali: Kvaliteta materijala koji se koriste za izradu implantata i krunica može značajno utjecati na cijenu. Titanium je najčešće korišten materijal za implantate zbog svoje biokompatibilnosti i dugotrajnosti, ali postoje i druge opcije.

2. Tip implantata: Postoji nekoliko tipova implantata koji se koriste ovisno o specifičnim potrebama pacijenta. Najbolji implantati često dolaze s naprednijim tehnologijama koje osiguravaju bolje rezultate i dulji vijek trajanja, ali i višu cijenu.

3. Stanje čeljusne kosti: Stanje vaše čeljusne kosti može utjecati na cijenu zahvata. Ako je kost nedovoljno gusta ili visoka, možda će biti potrebni dodatni zahvati kao što su presađivanje kosti ili podizanje sinusa, što povećava ukupne troškove.

4. Broj potrebnih implantata: Naravno, cijena raste s brojem implantata koji su potrebni. U nekim slučajevima, može biti potrebno ugraditi više implantata kako bi se poduprla cijela proteza ili most.

5. Stomatološka klinika i stručnost: Cijena također može ovisiti o reputaciji i stručnosti stomatologa ili klinike. Klinike s iskusnim kirurzima i naprednom tehnologijom često naplaćuju više za svoje usluge.

Prilikom procjene koliko košta zubni implantat, važno je uzeti u obzir sve prethodno spomenute čimbenike. U Dental Centru Ostojić pružamo transparentne informacije i individualne procjene troškova za svakog pacijenta, kako biste mogli donijeti najbolju odluku.

Koliko traje ugradnja implantata ?

Nakon planiranja i konzultacija koje su prvi korak, slijedi kirurški zahvat u kojem se implantat ugrađuje u kost. Zahvat se izvodi pod lokalnom anestezijom i traje 10-15 minuta.

Oporavak nakon ugradnje implantata – iskustva

Nakon ugradnje implantata, potrebno je nekoliko mjeseci za osteointegraciju, proces u kojem implantat sraste s kosti. Tijekom ovog perioda, možete nositi privremene zube kako biste održali funkcionalnost i estetiku. Naši pacijenti često izvještavaju o pozitivnim iskustvima nakon ugradnje zubnih implantata. Većina njih naglašava sljedeće prednosti:

1. Poboljšana funkcionalnost: Implantati omogućuju normalnu funkciju žvakanja, govora i osmijeha.

2. Estetika: Zubni implantati izgledaju i osjećaju se kao prirodni zubi, poboljšavajući samopouzdanje pacijenata.

3. Dugotrajnost: Kada se pravilno održavaju, zubni implantati mogu trajati cijeli život.

Najbolji implantati na tržištu

U Dental Centru Ostojić koristimo samo najbolje implantate dostupne na tržištu. Naš cilj je osigurati dugotrajnost i visoku estetsku vrijednost za sve naše pacijente. Evo nekoliko razloga zašto su naši implantati najbolji:

1. Kvaliteta materijala: Koristimo visokokvalitetne materijale koji su biokompatibilni i osiguravaju dugotrajnost.

2. Tehnologija: Naša klinika je opremljena najnovijom tehnologijom koja omogućuje preciznu dijagnostiku i planiranje zahvata.

3. Iskustvo i stručnost: Naš se tim sastoji od iskusnih kirurga i dentalnih stručnjaka koji imaju dugogodišnje iskustvo u ugradnji implantata.

Kako odabrati pravi implantat za vas?

Odabir pravog implantata ovisi o vašim specifičnim potrebama i zdravstvenom stanju. Naši stručnjaci u Dental Centru Ostojić pomoći će vam odabrati najbolji implantat na temelju temeljite analize i konzultacija.

1. Procjena stanja čeljusne kosti: Detaljna analiza stanja vaše čeljusne kosti pomoći će u određivanju je li potrebna dodatna priprema prije ugradnje implantata.

2. Personalizirani plan liječenja: Na temelju vaših potreba, izradit ćemo personalizirani plan liječenja koji uključuje sve faze zahvata i procjenu troškova.

3. Konačna odluka: Pružamo vam sve potrebne informacije kako biste mogli donijeti pravu odluku o vašem dentalnom zdravlju.

Cijena zubnih implantata u Dental Centru Ostojić

Cijena zubnog implantata u našoj klinici varira ovisno o individualnim potrebama pacijenata. Uvijek nastojimo pružiti najbolju vrijednost za novac, kombinirajući vrhunsku kvalitetu materijala i usluga s konkurentnim cijenama. Ako želite saznati više o cijenama zubnih implantata, preporučujemo da nas kontaktirate i dogovorite konzultacije.

Zaključak

Zubni implantati su izvrsno rješenje za nadoknadu izgubljenih zuba koje pruža dugotrajne estetske i funkcionalne prednosti. Cijena zubnog implantata ovisi o različitim čimbenicima, uključujući materijale, stanje čeljusne kosti, tip implantata i stručnost stomatologa. U Dental Centru Ostojić koristimo samo najbolje implantate i najnoviju tehnologiju kako bismo osigurali vrhunsku njegu za naše pacijente.

Ako želite saznati više o našim uslugama ili dogovoriti konzultacije, slobodno nas kontaktirajte na besplatan broj 0800 4554 ili popunjavanjem kontakt forme niže. Naš tim stručnjaka rado će vam pomoći na putu ka zdravom i lijepom osmijehu.

Vaš Dentalni Centar Ostojić

koliko traje ugradnja implantata u dental centru ostojic

Ponedjeljak - Petak

07:00 - 21:00

Subota

Zatvoreno

Nedjeljom i praznikom

Zatvoreno