Savjetujemo Vas o najboljem rješenju za Vaš dentalni problem

Napišite nam svoje pitanje, a mi ćemo Vam dati najbolji savjet

Korekcija osmijeha – Gummy smile

Ako ste nezadovoljni estetskim izgledom produljenog zubnog mesa, danas se s modernim tehnologijama to lako rješava! Riješite problem brzo i bezbolno!

Riješite Gummy smile u svega nekoliko minuta!

Ako se prilikom Vašeg osmijeha izrazito vide desni, kruna zuba je kraća jer ju visina zubnog mesa dosta prekriva pa se dobiva dojam „dječjih zuba“, govorimo o Gummy smileu. Ako je osoba nezadovoljna estetskim izgledom produljenog zubnog mesa, danas se s modernim tehnologijama to lako rješava! Za produživanje kliničkih kruna zuba koristi se laser koji uklanja višak gingive, te oblikuje pravilan oblik zubnog luka. Zubi imedijatno poprimaju duži i ljepši oblik, te pacijenti unutar 20-ak minuta dobivaju željenu i dugoočekivanu estetiku. Vidljivost zubnog mesa u osmijehu dozvoljena je do 2 mm, ali ako prelazi tu linijsku granicu, narušava se kompletan izgled zubnog luka.

Nekoliko je mogućih uzroka pojave Gummy smilea:

  • pretjeran razvoj gornje čeljusti,
  • kratka gornja usnica,
  • pretjerana gibljivost gornje usne,
  • abrazija (prekomjerno trošenje) i
  • elongacija zuba (prekomjerno nicanje).

U Dental centru Ostojić Gummy smile rješava se korištenjem lasera pomoću kojeg se uklanja višak zubnog mesa i produljuje klinička kruna svakog spornog zuba. Podizanje desni je jedna od metoda kojom možemo korigirati vidljivost zubnog mesa u osmijehu. Ostale metode su klasične kirurško – parodontološke terapije (gingivektomija, gingivoplastika, osteotomija, osteoplastika). Zubi se vizualno povećaju, a linija zubnog mesa podiže što pridonosi boljoj estetici. Nakon zaraštanja se mogu nadoknaditi zubi ili staviti ljuskice ili krunice na već postojeće zube da bi se postigao toliko željeni široki osmijeh i vrhunska estetika.

Postoje i druge metode rješavanja problema Gummy smilea. Tu uključujemo ortodontsku terapiju koja je dugotrajnija ili povećanje gornje usne botoxom ili dermalnim filerima. Želite li riješiti tu anomaliju zubnih desni, obratite nam se s povjerenjem i pogledajte u galeriji niz uspješno riješenih slučajeva odrađenih u našem Dental centru!

Virtualna šetnja klinikom

Prošetajte našom klinikom

Tražite dodatne informacije?

Dođite direktno na našu adresu ili nas kontaktirajte mailom ili telefonom

Ponedjeljak - Petak

07:00 - 21:00

Subota

08:00 - 14:00

Nedjeljom i praznikom

Zatvoreno

Ponedjeljak - Petak

07:00 - 21:00

Subota

08:00 - 14:00

Nedjelja

Zatvoreno