Endodoncija – Liječenje upale živca

Konstantna bol na toplo ili hladno, bol pri zagrizu, mogu ukazivati na upalu zubnog živca. Odgađanje posjete stomatologu, može dovesti do velikih komplikacija.

Osjećate jaku bol zuba, oticanje te jaku osjetljivost na toplo i hladno?

Vjerojatno se radi o upali zubne pulpe. Do upale pulpe može doći kada se karijes ekspanzivno širi, prodire kroz caklinu i dentin i dolazi do pulpe i tada prouzrokuje pulpitis. Simptomi su: jaka bol zuba, oticanje te jaka osjetljivost na toplo i hladno. U slučaju pojavljivanja spomenutih simptoma, trebate odmah posjetiti stomatologa koji će napraviti rendgensku snimku i tada odrediti ozbiljnost upale. Na rendgenskoj snimci će se locirati upala, koliko zub ima kanala i jesu li, eventualno, osim endodontskog liječenja potrebni dodatni kirurški zahvati (npr. apikotomija).

U Dental Centru Ostojić koristimo isključivo Fotona dentalni laser koji stomatološku industriju vodi naprijed na novu razinu savršenstva, s nenadmašnom preciznošću, performansama i lakoćom uporabe.

Endodoncija

Endodocija je grana stomatologije koja se bavi liječenjem bolesne zubne pulpe. Do upale pulpe može doći kada se karijes ekspanzivno širi, prodire kroz caklinu i dentin i dolazi do pulpe i tada prouzrokuje pulpitis. Simptomi su: jaka bol zuba, oticanje te jaka osjetljivost na toplo i hladno. U slučaju pojavljivanja spomenutih simptoma stomatolog odlučuje napraviti rendgensku snimku i tada se određuje ozbiljnost upale. Na rendgenskoj snimci će se locirati upala, koliko zub ima kanala i jesu li, eventualno, osim endodontskog liječenja potrebni dodatni kirurški zahvati (npr. apikotomija). Stomatolog odlučuje hoće li liječenje ići imedijatno sa zatvaranjem zuba plombom ili krunicom (ovisno o defektu gornjeg dijela zuba), ili će se prije očistiti kanal/i, staviti lijek i u drugom terminu završiti punjenje. U Dental centru Ostojić koristimo isključivo strojnu endodonciju koja je brža, preciznija i daje bolje rezultate.

Važno je napuniti sve kanale zuba, zato se nakon endodontskog zahvata rade male RVG snimke koje pokazuju uspješnost izvršene endodoncije. Ukoliko rendgenska snimka pokaže da kanal nije do vrha napunjen zamjenskom tvari koja sprečava prodor bakterija, proces se ponavlja sve dok kanal nije napunjen po protokolima. Nakon zahvata postoji mogućnost da bol traje još kojih dan-dva, ali kasnije se može osjećati samo pulsirajuća bol. Ukoliko bol ne prestane ili se pojačava treba se obratiti svom stomatologu i ustanoviti razlog.

Virtualna šetnja klinikom

Prošetajte našom klinikom

 • Smirena i profesionalna atmosfera koja vlada u ordinaciji dr.Renate prevladala je naš strah i s veseljem smo dolazili od prve do zadnje posjete u tijeku terapije.


  Željka i Marko

 • Super ordinacija. Svi jako uslužni i pristupačni, dobra i pozitivna atmosfera. Napravili su mi tri prekrasne plombe koje su neusporedive s onima koje sam napravila preko HZZO-a!


  Annalisa

 • Najbolja ordinacija,najkvalitetnije osoblje , vrhunski doktori. Savršena ordinacija za one koji imaju strah od zubara takđer odlični u radom s djecom Svaka čast!!


  Tomislav

 • Došla sam kod doktorice Renate jer su me smetali moji krivi zubi u gornjoj vilici i loša boja. Nakon pregleda dobila sam ponudu koja mi je odgovarala i odlučila sam zahvat napraviti baš kod nje. Rezultat? SAVRŠENSTVOOOO! Presretna sam i hvala doktorici Ivani koja mi je izradila najljepše keramičke ljuskice u gradu!


  Vesna

 • Super tim! Odlično organizirana ordinacija, rješavaju odmah sve u kratko vrijeme. Prvi put sam bio na staroj lokaciji, a sad drugi put u novootvorenoj i klinika im je prekrasna, sve je na istom mjestu; snimanje ortopana, kirurgija na katu, doktorice u prizemlju. Nemam riječi, stvarno prekrasno!


  Luka

 • Prvi pregled odrađen iznad svih mojih očekivanja! Nakon učinjenog ortopana i CT snimke na koje sam po prvi puta bila upucena-vrlo brzo mi je postavljena diagnoza i otkriven moj dugogodisnji problem. Hvala dr Ostojić na posvecenom vremenu, detaljnom objasnjenju i strpljenju!
  Najbolje i najprofesionalnije odrađen prvi pregled od svih ordinacija koje sam posjetila ! Vracam se k Vama ! Uskoro krecemo sa zahvatima!


  Ines

 • Izgubio sam dva zuba padom s motora. Mama me vozila kod našeg stomatologa koji je rekao da će korijene izvaditi a potom napraviti most i brusiti moja dva susjedna zdrava zuba, na što je moja mama rekla da ne, da sam već izgubio dva i da ne želimo uništavati ostale. Kad smo pitali za implantate naš stomatolog nam je rekao da on to ne radi i da ćemo se morati javiti drugdje. Obišli smo još 3 velike ordinacije, ali svi su nudili jako skupe implantate koje si mi nismo mogli priuštiti. Ovu polikliniku sam našao na internetu, i čim sam nazvao dali su nam sutradan termin za pregled. Čim smo došli dr. Renata nas je primila koja je i vlasnica, objasnila meni i mojoj mami što nam je činiti, cure s recepcije su nam napravile odličnu ponudu čak dvije sa skupljim i jeftinijim implantatima – znači dali su nam više mogućnosti što je nama koji nemamo previše novaca jako bitno. Odlična ordinacija, mrak organizacija. Preporučam!!! Super ste, hvala vam u moje ime i ime moje mame koja je već bila očajna i mislila da će joj sin biti krezub!


  Milan

 • Odlična poliklinika!! Došlao sam s velikom i bolnom upalom zuba – riješili su sve u pola sata, nakon što sam tri dana šetao po Zagrebu gdje su me s fakulteta slali na hitnu, pa s hitne doma itd. Brzi i efikasni. Sve pohvale doktor Igoru koji me spasio i curama na recepciji koje su mi na prvu rekle „riješit ćemo, ne brinite se!“ – i doista sve je bilo gotovo vrlo brzo! Imate sve moje pohvale i preporuke!


  Paolo

 • Vrhunska ordinacija, doktorica Renata vrhunski stručnjak i dijagnostičar. Napravio sam most i implantate kod nje prije 4 godine i do sada nisam imao nikakvih problema. Došao sam u novu polikliniku na kontrolu i drago mi je vidjeti uvijek istu ekipu koja istim žarom i radošću radi ovaj posao. Bravo doktorice na novoj poliklinici i bravo cijelom timu Dental Centra Ostojić.


  Marko

 • Oduvijek sam imao problema sa zubima (kolko pokvareni, tolko iskrivljeni) i bilo je krajnje vrijeme za promjene. Čuo sam za ordinaciju doktorice Renate Ostojić i odlučio otić na pregled. To je bila jedna od boljih odluka jer nakon posjete krenulo je na bolje
  Veeeeeeliko hvala doktorici Renati i cijeloj predivnoj ekipi na strpljenju, druželjubivosti i simpatičnosti.
  Također ogromno hvala doktorici Ivani i Snježani za moj osmijeh kojeg više nemam potrebe sakrivat.
  Nadmašili ste moja očekivanja i izbili iz mene strah od zubara. Velik dio u toj priči imaju cure na recepciji koje su pre simpatične, pre drage i pre zabavne, pa zato i čekanje na red nije teško.
  Pozdrav za Paulu i Valentinu koje mi uvijek uljepšaju dan. Najbolje ste!

  Sve u svemu, nemam jednu lošu riječ za cijeli tim. Svaka Vam čast.


  Neven

 • Ne znam kojim riječima opisati pozitivno iskustvo koje sam doživjela u ordinaciji dr. Renate Ostojić! Zamjena starog mosta kompletno novim prekrasnim zubima – oduševljena sam!
  Još ako dođete u ruke dr. Snježane Radić za koju imam same riječi pohvale- toliko nježna i strpljiva!
  I nikako ne mogu izostaviti cijeli tim kojima je pacijent na prvom mjestu ,te uvijek dočekaju svakog pacijenta s osmjehom na licu!
  Preporučila bi svima kojima je potrebna njihova usluga!


  Željka

 • Sjajna ordinacija, svima bi toplo preporučio i predložio da svrate riješiti svoje probleme sa zubima.


  Perica

Tražite dodatne informacije?

Dođite direktno na našu adresu ili nas kontaktirajte mailom ili telefonom

Ponedjeljak - Petak

07:00 - 21:00

Subota

Zatvoreno

Nedjeljom i praznikom

Zatvoreno