Savjetujemo Vas o najboljem rješenju za Vaš dentalni problem

Napišite nam svoje pitanje, a mi ćemo Vam dati najbolji savjet

Alveotomija – Vađenje umnjaka

Imate bolne upale umnjaka?

Pacijentima koji imaju velike konstantne ili povremene bolove u stražnjem (lateralnom) području čeljusti uzrokovane mogućim nicanjem osmica (umnjaka) savjetujemo da nam se obrate što prije kako bi se ustanovilo je li alveotomija (vađenje umnjaka) potreban oralno kirurški zahvat.

Ukoliko se umnjaci aktiviraju i svojim rastom uzrokuju pomicanje zubnog niza ili rastu u lošem smjeru pa tako uzrokuju neizdrživu bol, konstantnu ili privremenu, potrebno je čim prije obaviti specijalistički pregled i ukoliko je potrebno što prije izvaditi umnjake.

Alveotomija

Vađenje umnjaka ili alveotomija je grana oralne kirurgije koja je potrebna da bi se uklonio umnjak koji svojim nepravilnim rastom uzrokuje kod pacijenta bol, upale i moguće stiskanje ostalih zuba u fronti. Sam zahvat je u potpunosti bezbolan, a postoperativni oporavak je vrlo individualan. Postoje pacijenti koji osjećaju bol, postoji mogućnost oteklina i nelagode, tako da je nemoguće prejudicirati stanje pacijenta nakon samog zahvata. Ukoliko oralni kirurg odredi antibiotsku terapiju, pacijent dobiva antibiotik, treba se cijeli dan lediti, jesti hladnu i kašastu, mekanu hranu i u principu bolovi nestaju unutar 3-4 dana. Postoji mogućnost i povišene tjelesne temperature. Treba li ili ne treba vaditi umnjak stvar je procjene dežurnog stomatologa, i oni se operativno uklanjaju samo onda kada za to postoji jasna indikacija.

Virtualna šetnja klinikom

Prošetajte našom klinikom

Tražite dodatne informacije?

Dođite direktno na našu adresu ili nas kontaktirajte mailom ili telefonom

Ponedjeljak - Petak

07:00 - 21:00

Subota

08:00 - 14:00

Nedjeljom i praznikom

Zatvoreno

Ponedjeljak - Petak

07:00 - 21:00

Subota

08:00 - 14:00

Nedjelja

Zatvoreno