All on 4

Želite li skratiti put od potpune bezubosti do savršenog osmijeha – ALL-ON- 4 je pravo rješenje za Vas! Brzo, bezbolno i besprijekorno rješenje

Nobel Biocare® ALL-ON-4 implantati

ALL-ON-4® ili “sve na 4” je protokol koji omogućava pacijentu provizorne fiksne zube unutar 24 sata. Za pacijente koji su tijekom godina izgubili sve zube zbog paradontoze, traume ili lošom oralnom higijenom, a mobilnu protezu ne žele ili je jednostavno ne mogu nositi, ALL-ON-4 metoda je tu pomakla granice i omogućila pacijentu savršenu funkcionalnost, odličnu statiku i nadasve estetiku. Fiksni zubi za bezube pacijente, unutar 24 sata, mogući su isključivo s ovom metodom.

ALL-ON-4®

Gubitak svih zubi prouzrokovan starenjem, paradontozom, traumom i sličnim uzrocima predstavlja važan problem koji uvelike utječe na kvalitetu života, samopouzdanje i opći dojam koji osoba ostavlja. Pacijenti koji pate od gubitka kosti u stražnjim zonama čeljusti i ne mogu velikim dizanjem sinusa postići adekvatan volumen za ugradnju šest implantata duž cijele čeljusti, dugi niz godina bili su u mogućnosti napraviti isključivo polufiksno rješenje ugrađivanjem 4 vertikalna implantata u frontalnoj regiji – sve do pojave ALL-ON-4 metode.

ALL-ON-4 metoda je doista revolucionaran pothvat klinike Malo’ i Nobel Biocare implantata. Za pacijente koji su tijekom godina izgubili sve zube zbog paradontoze, traume ili lošom oralnom higijenom, a mobilnu protezu ne žele ili je jednostavno ne mogu nositi, ALL-ON-4 metoda je tu pomakla granice i omogućila pacijentu savršenu funkcionalnost, odličnu statiku i nadasve estetiku. Ukoliko se na temelju kliničkog pregleda i CBCT 3D snimke ustanovi da je kost u fronti pa sve do pozicije premolara odlične gustoće, stomatolog će pacijentu sigurno predložiti ALL-ON-4 metodu kao najbolje moguće implanto-protetsko rehabilitacijsko rješenje ukoliko se pacijent ne osjeća dobro s mobilnom protezom, ili ju ne može nositi ili ima poriv na povraćanje prouzrokovano protezinim dugim nepcem.

Što se podrazumijeva pod konceptom tretmana ALL-ON-4®?

Koncept tretmana ALL-ON-4® je učinkovito rješenje bez dodatne ugradnje kosti koja omogućava pacijentu da ima fiksnu protezu na cjelokupnoj čeljusti isti dan kada se obavi kirurški zahvat ukoliko postoji primarna stabilnost.

Karakteristike:

 • rehabilitacija cjelokupne čeljusti zahvaljujući ugradnji četiri implantata, dva implantata ubušena vertikalno u frontalnom dijelu čeljusti, dva implanta ubušena u koso pod kutem od 45° u stražnjem dijelu čeljusti
 • imedijatna funkcionalnost (privremena fiksna proteza) za pacijente koji zadovoljavaju kriterije imedijatnog opterećenja
 • procedura ne uključuje dizanje sinusa, zahvaljujući nakošenim stražnjim implantatima moguće je izbjeći ugradnju kosti, upotrebljava se već postojeća kost
 • minimalno invazivno, zahvat traje sat-do sat i pol
 • postoperativni oporavak je brz i bezbolan

U Dental Centru Ostojić za zahvat ALL-ON-4 koriste se isključivo originalni Nobel Biocare implantati s doživotnom garancijom i slijedi se znanstveno provjereni Malo’ protokol.

Tko je kandidat za ALL-ON-4?

 • Osobe koje žele fiksni protetski rad, a koje su izgubile sve ili većinu svojih zuba
 • Pacijenti koji imaju potpunu protezu duži niz godina
 • Pacijenti kod kojih je tijekom vremena došlo do teškog gubitka kosti, posebno u stražnjem dijelu čeljusti
 • Pacijenti koji nemaju dovoljnu količinu kosti za ALL-ON-6, tj. most na 6 implantata, savršeni su kandidati za ALL-ON-4
 • Pacijenti koji imaju zube u jako lošem stanju i koji su predviđeni za vađenje.

Održavanje oralne higijene

Obzirom da se radi o jednokomadnoj kompozitnoj fiksnoj protezi bitno je dobro održavati oralnu higijenu. Osim klasične četkice i paste za zube, bitno je koristiti vodeni tuš, interdentalne četkice i jednom dnevno koristiti vodicu za ispiranje usne šupljine. Na godišnjoj kontroli, protokol je sljedeći: napraviti kontrolni ortopan i provjeriti je li sve u redu s ugrađenim implantatima i po potrebi ovisno koliko se dobro održava oralna higijena, mehanički skinuti fiksnu kompozitnu protezu i profesionalno je očistiti. Pacijenta naravno, to ništa ne boli!

Virtualna šetnja klinikom

Prošetajte našom klinikom

 • Ne znam kojim riječima opisati pozitivno iskustvo koje sam doživjela u ordinaciji dr. Renate Ostojić! Zamjena starog mosta kompletno novim prekrasnim zubima – oduševljena sam!
  Još ako dođete u ruke dr. Snježane Radić za koju imam same riječi pohvale- toliko nježna i strpljiva!
  I nikako ne mogu izostaviti cijeli tim kojima je pacijent na prvom mjestu ,te uvijek dočekaju svakog pacijenta s osmjehom na licu!
  Preporučila bi svima kojima je potrebna njihova usluga!


  Željka

 • Najbolja ordinacija,najkvalitetnije osoblje , vrhunski doktori. Savršena ordinacija za one koji imaju strah od zubara takđer odlični u radom s djecom Svaka čast!!


  Tomislav

 • Super ordinacija. Svi jako uslužni i pristupačni, dobra i pozitivna atmosfera. Napravili su mi tri prekrasne plombe koje su neusporedive s onima koje sam napravila preko HZZO-a!


  Annalisa

 • Oduvijek sam imao problema sa zubima (kolko pokvareni, tolko iskrivljeni) i bilo je krajnje vrijeme za promjene. Čuo sam za ordinaciju doktorice Renate Ostojić i odlučio otić na pregled. To je bila jedna od boljih odluka jer nakon posjete krenulo je na bolje
  Veeeeeeliko hvala doktorici Renati i cijeloj predivnoj ekipi na strpljenju, druželjubivosti i simpatičnosti.
  Također ogromno hvala doktorici Ivani i Snježani za moj osmijeh kojeg više nemam potrebe sakrivat.
  Nadmašili ste moja očekivanja i izbili iz mene strah od zubara. Velik dio u toj priči imaju cure na recepciji koje su pre simpatične, pre drage i pre zabavne, pa zato i čekanje na red nije teško.
  Pozdrav za Paulu i Valentinu koje mi uvijek uljepšaju dan. Najbolje ste!

  Sve u svemu, nemam jednu lošu riječ za cijeli tim. Svaka Vam čast.


  Neven

 • Došla sam kod doktorice Renate jer su me smetali moji krivi zubi u gornjoj vilici i loša boja. Nakon pregleda dobila sam ponudu koja mi je odgovarala i odlučila sam zahvat napraviti baš kod nje. Rezultat? SAVRŠENSTVOOOO! Presretna sam i hvala doktorici Ivani koja mi je izradila najljepše keramičke ljuskice u gradu!


  Vesna

 • Prvi pregled odrađen iznad svih mojih očekivanja! Nakon učinjenog ortopana i CT snimke na koje sam po prvi puta bila upucena-vrlo brzo mi je postavljena diagnoza i otkriven moj dugogodisnji problem. Hvala dr Ostojić na posvecenom vremenu, detaljnom objasnjenju i strpljenju!
  Najbolje i najprofesionalnije odrađen prvi pregled od svih ordinacija koje sam posjetila ! Vracam se k Vama ! Uskoro krecemo sa zahvatima!


  Ines

 • Izgubio sam dva zuba padom s motora. Mama me vozila kod našeg stomatologa koji je rekao da će korijene izvaditi a potom napraviti most i brusiti moja dva susjedna zdrava zuba, na što je moja mama rekla da ne, da sam već izgubio dva i da ne želimo uništavati ostale. Kad smo pitali za implantate naš stomatolog nam je rekao da on to ne radi i da ćemo se morati javiti drugdje. Obišli smo još 3 velike ordinacije, ali svi su nudili jako skupe implantate koje si mi nismo mogli priuštiti. Ovu polikliniku sam našao na internetu, i čim sam nazvao dali su nam sutradan termin za pregled. Čim smo došli dr. Renata nas je primila koja je i vlasnica, objasnila meni i mojoj mami što nam je činiti, cure s recepcije su nam napravile odličnu ponudu čak dvije sa skupljim i jeftinijim implantatima – znači dali su nam više mogućnosti što je nama koji nemamo previše novaca jako bitno. Odlična ordinacija, mrak organizacija. Preporučam!!! Super ste, hvala vam u moje ime i ime moje mame koja je već bila očajna i mislila da će joj sin biti krezub!


  Milan

 • Smirena i profesionalna atmosfera koja vlada u ordinaciji dr.Renate prevladala je naš strah i s veseljem smo dolazili od prve do zadnje posjete u tijeku terapije.


  Željka i Marko

 • Sjajna ordinacija, svima bi toplo preporučio i predložio da svrate riješiti svoje probleme sa zubima.


  Perica

 • Super tim! Odlično organizirana ordinacija, rješavaju odmah sve u kratko vrijeme. Prvi put sam bio na staroj lokaciji, a sad drugi put u novootvorenoj i klinika im je prekrasna, sve je na istom mjestu; snimanje ortopana, kirurgija na katu, doktorice u prizemlju. Nemam riječi, stvarno prekrasno!


  Luka

 • Odlična poliklinika!! Došlao sam s velikom i bolnom upalom zuba – riješili su sve u pola sata, nakon što sam tri dana šetao po Zagrebu gdje su me s fakulteta slali na hitnu, pa s hitne doma itd. Brzi i efikasni. Sve pohvale doktor Igoru koji me spasio i curama na recepciji koje su mi na prvu rekle „riješit ćemo, ne brinite se!“ – i doista sve je bilo gotovo vrlo brzo! Imate sve moje pohvale i preporuke!


  Paolo

 • Vrhunska ordinacija, doktorica Renata vrhunski stručnjak i dijagnostičar. Napravio sam most i implantate kod nje prije 4 godine i do sada nisam imao nikakvih problema. Došao sam u novu polikliniku na kontrolu i drago mi je vidjeti uvijek istu ekipu koja istim žarom i radošću radi ovaj posao. Bravo doktorice na novoj poliklinici i bravo cijelom timu Dental Centra Ostojić.


  Marko

Tražite dodatne informacije?

Dođite direktno na našu adresu ili nas kontaktirajte mailom ili telefonom

Ponedjeljak - Petak

07:00 - 21:00

Subota

Zatvoreno

Nedjeljom i praznikom

Zatvoreno