Savjetujemo Vas o najboljem rješenju za Vaš dentalni problem

Napišite nam svoje pitanje, a mi ćemo Vam dati najbolji savjet

All on 4

Želite li skratiti put od potpune bezubosti do savršenog osmijeha – ALL-ON- 4 je pravo rješenje za Vas!
Brzo, bezbolno i besprijekorno rješenje

Nobel Biocare® originalni ALL-ON-4 implantati

ALL-ON-4® ili “sve na 4” je protokol koji omogućava pacijentu provizorne fiksne zube unutar 24 sata.

Za pacijente koji su tijekom godina izgubili sve zube zbog paradontoze, traume ili lošom oralnom higijenom, a mobilnu protezu ne žele ili je jednostavno ne mogu nositi, ALL-ON-4 metoda je tu pomakla granice i omogućila pacijentu savršenu funkcionalnost, odličnu statiku i nadasve estetiku. Fiksni zubi za bezube pacijente, unutar 24 sata, mogući su isključivo s ovom metodom.

ALL-ON-4®

Gubitak svih zubi prouzrokovan starenjem, paradontozom, traumom i sličnim uzrocima predstavlja važan problem koji uvelike utječe na kvalitetu života, samopouzdanje i opći dojam koji osoba ostavlja. Pacijenti koji pate od gubitka kosti u stražnjim zonama čeljusti i ne mogu velikim dizanjem sinusa postići adekvatan volumen za ugradnju šest implantata duž cijele čeljusti, dugi niz godina bili su u mogućnosti napraviti isključivo polufiksno rješenje ugrađivanjem 4 vertikalna implantata u frontalnoj regiji – sve do pojave ALL-ON-4 metode.

ALL-ON-4 metoda je doista revolucionaran pothvat klinike Malo’ i Nobel Biocare implantata. Za pacijente koji su tijekom godina izgubili sve zube zbog paradontoze, traume ili lošom oralnom higijenom, a mobilnu protezu ne žele ili je jednostavno ne mogu nositi, ALL-ON-4 metoda je tu pomakla granice i omogućila pacijentu savršenu funkcionalnost, odličnu statiku i nadasve estetiku. Ukoliko se na temelju kliničkog pregleda i CBCT 3D snimke ustanovi da je kost u fronti pa sve do pozicije premolara odlične gustoće, stomatolog će pacijentu sigurno predložiti ALL-ON-4 metodu kao najbolje moguće implanto-protetsko rehabilitacijsko rješenje ukoliko se pacijent ne osjeća dobro s mobilnom protezom, ili ju ne može nositi ili ima poriv na povraćanje prouzrokovano protezinim dugim nepcem.

Što se podrazumijeva pod konceptom tretmana ALL-ON-4®?

Koncept tretmana ALL-ON-4® je učinkovito rješenje bez dodatne ugradnje kosti koja omogućava pacijentu da ima fiksnu protezu na cjelokupnoj čeljusti isti dan kada se obavi kirurški zahvat ukoliko postoji primarna stabilnost.

Karakteristike:

  • rehabilitacija cjelokupne čeljusti zahvaljujući ugradnji četiri implantata, dva implantata ubušena vertikalno u frontalnom dijelu čeljusti, dva implanta ubušena u koso pod kutem od 45° u stražnjem dijelu čeljusti
  • imedijatna funkcionalnost (privremena fiksna proteza) za pacijente koji zadovoljavaju kriterije imedijatnog opterećenja
  • procedura ne uključuje dizanje sinusa, zahvaljujući nakošenim stražnjim implantatima moguće je izbjeći ugradnju kosti, upotrebljava se već postojeća kost
  • minimalno invazivno, zahvat traje sat-do sat i pol
  • postoperativni oporavak je brz i bezbolan

U Dental centru Ostojić za zahvat ALL-ON-4 koriste se isključivo originalni Nobel Biocare implantati s doživotnom garancijom i slijedi se znanstveno provjereni Malo’ protokol.

Tko je kandidat za ALL-ON-4?

  • Osobe koje žele fiksni protetski rad, a koje su izgubile sve ili većinu svojih zuba
  • Pacijenti koji imaju potpunu protezu duži niz godina
  • Pacijenti kod kojih je tijekom vremena došlo do teškog gubitka kosti, posebno u stražnjem dijelu čeljusti
  • Pacijenti koji nemaju dovoljnu količinu kosti za ALL-ON-6, tj. most na 6 implantata, savršeni su kandidati za ALL-ON-4
  • Pacijenti koji imaju zube u jako lošem stanju i koji su predviđeni za vađenje.

Održavanje oralne higijene

Obzirom da se radi o jednokomadnoj kompozitnoj fiksnoj protezi bitno je dobro održavati oralnu higijenu. Osim klasične četkice i paste za zube, bitno je koristiti vodeni tuš, interdentalne četkice i jednom dnevno koristiti vodicu za ispiranje usne šupljine. Na godišnjoj kontroli, protokol je sljedeći: napraviti kontrolni ortopan i provjeriti je li sve u redu s ugrađenim implantatima i po potrebi ovisno koliko se dobro održava oralna higijena, mehanički skinuti fiksnu kompozitnu protezu i profesionalno je očistiti. Pacijenta naravno, to ništa ne boli!

Virtualna šetnja klinikom

Prošetajte našom klinikom

Tražite dodatne informacije?

Dođite direktno na našu adresu ili nas kontaktirajte mailom ili telefonom

Ponedjeljak - Petak

07:00 - 21:00

Subota

08:00 - 14:00

Nedjeljom i praznikom

Zatvoreno

Ponedjeljak - Petak

07:00 - 21:00

Subota

08:00 - 14:00

Nedjelja

Zatvoreno