Polufiksne proteze na implantatima

Polufiksna rješenja su i jeftinija od fiksnih proteza i odlična alternativa

Polufiksna rješenja na lokatorima i prečki

Za sve osobe kojima je gustoća kosti i visina smanjenih vrijednosti u lateralnim dijelovima i nedostatna za dijagonalne implantate u fronti da bi se realiziralo fiksno rješenje, doktori dentalne medicine će sigurno ponuditi kao alternativu mobilnoj protezi – polufiksno rješenje.
Ugradnjom četiri implantata u gornjoj čeljusti i četiri, tri ili dva u donjoj čeljusti omogućavaju opterećenje s polufiksnom protezom koja se spaja s implantatima na dva načina – ili lokatorom (ili kako ga pacijenti vole nazivati – gumbićem) ili se proteza optereti na metalnoj prečki (ovisno o broju ugrađenih implantata, toliko se pozicionira i prečki koje povezuju implantate).

Lokatori se preporučuju kod smanjenih međučeljusnih odnosa i onda kada stomatolog procijeni da je održavanje oralne higijene kod pacijenta lošije i da se navike neće tako lako promijeniti pa se onda lokatori preporučaju kako bi pacijent mogao lakše čistiti četkicom oko njih. Stabilnost proteze je dobra, nema potrebe za dodatnim ljepilom da bi se proteza držala, a svakodnevno skidanje proteze radi čišćenja, dio je protokola održavanja oralne higijene.
Prečke se preporučaju onda kada postoji veći razmak u međučeljusnim odnosima i samim time želimo podići zagriz i smanjiti prostor između dviju čeljusti pa pozicioniranje prečki koje imaju svoju određenu visinu to i omogućava. Prečke postižu bolju retenciju jer obuhvaćaju veću površinu i dužinu na protezi. Održavanje oralne higijene oko prečki zahtjeva malo veći napor, obzirom da prečke prijanjaju uz gingivu, ali će vas stomatolog uputiti kako to uspješno savladati.
Polufiksna rješenja su i jeftinija od fiksnih i odlična alternativa ukoliko ne postoje sve odgovarajuće predispozicije za ugradnju šest implantata ili četiri za ALL-ON-4, ali i dalje puno bolje rješenje od nošenja mobilnih proteza. Koje je vaše idealno implanto-protetsko rješenje, ukoliko želite riješiti problem bezubosti, lako možete saznati – ugovorite specijalistički pregled uz vrhunske stručnjake i preciznu i brzu 3D dijagnostiku.

Virtualna šetnja klinikom

Prošetajte našom klinikom

 • Oduvijek sam imao problema sa zubima (kolko pokvareni, tolko iskrivljeni) i bilo je krajnje vrijeme za promjene. Čuo sam za ordinaciju doktorice Renate Ostojić i odlučio otić na pregled. To je bila jedna od boljih odluka jer nakon posjete krenulo je na bolje
  Veeeeeeliko hvala doktorici Renati i cijeloj predivnoj ekipi na strpljenju, druželjubivosti i simpatičnosti.
  Također ogromno hvala doktorici Ivani i Snježani za moj osmijeh kojeg više nemam potrebe sakrivat.
  Nadmašili ste moja očekivanja i izbili iz mene strah od zubara. Velik dio u toj priči imaju cure na recepciji koje su pre simpatične, pre drage i pre zabavne, pa zato i čekanje na red nije teško.
  Pozdrav za Paulu i Valentinu koje mi uvijek uljepšaju dan. Najbolje ste!

  Sve u svemu, nemam jednu lošu riječ za cijeli tim. Svaka Vam čast.


  Neven

 • Prvi pregled odrađen iznad svih mojih očekivanja! Nakon učinjenog ortopana i CT snimke na koje sam po prvi puta bila upucena-vrlo brzo mi je postavljena diagnoza i otkriven moj dugogodisnji problem. Hvala dr Ostojić na posvecenom vremenu, detaljnom objasnjenju i strpljenju!
  Najbolje i najprofesionalnije odrađen prvi pregled od svih ordinacija koje sam posjetila ! Vracam se k Vama ! Uskoro krecemo sa zahvatima!


  Ines

 • Super ordinacija. Svi jako uslužni i pristupačni, dobra i pozitivna atmosfera. Napravili su mi tri prekrasne plombe koje su neusporedive s onima koje sam napravila preko HZZO-a!


  Annalisa

 • Sjajna ordinacija, svima bi toplo preporučio i predložio da svrate riješiti svoje probleme sa zubima.


  Perica

 • Super tim! Odlično organizirana ordinacija, rješavaju odmah sve u kratko vrijeme. Prvi put sam bio na staroj lokaciji, a sad drugi put u novootvorenoj i klinika im je prekrasna, sve je na istom mjestu; snimanje ortopana, kirurgija na katu, doktorice u prizemlju. Nemam riječi, stvarno prekrasno!


  Luka

 • Došla sam kod doktorice Renate jer su me smetali moji krivi zubi u gornjoj vilici i loša boja. Nakon pregleda dobila sam ponudu koja mi je odgovarala i odlučila sam zahvat napraviti baš kod nje. Rezultat? SAVRŠENSTVOOOO! Presretna sam i hvala doktorici Ivani koja mi je izradila najljepše keramičke ljuskice u gradu!


  Vesna

 • Vrhunska ordinacija, doktorica Renata vrhunski stručnjak i dijagnostičar. Napravio sam most i implantate kod nje prije 4 godine i do sada nisam imao nikakvih problema. Došao sam u novu polikliniku na kontrolu i drago mi je vidjeti uvijek istu ekipu koja istim žarom i radošću radi ovaj posao. Bravo doktorice na novoj poliklinici i bravo cijelom timu Dental Centra Ostojić.


  Marko

 • Smirena i profesionalna atmosfera koja vlada u ordinaciji dr.Renate prevladala je naš strah i s veseljem smo dolazili od prve do zadnje posjete u tijeku terapije.


  Željka i Marko

 • Izgubio sam dva zuba padom s motora. Mama me vozila kod našeg stomatologa koji je rekao da će korijene izvaditi a potom napraviti most i brusiti moja dva susjedna zdrava zuba, na što je moja mama rekla da ne, da sam već izgubio dva i da ne želimo uništavati ostale. Kad smo pitali za implantate naš stomatolog nam je rekao da on to ne radi i da ćemo se morati javiti drugdje. Obišli smo još 3 velike ordinacije, ali svi su nudili jako skupe implantate koje si mi nismo mogli priuštiti. Ovu polikliniku sam našao na internetu, i čim sam nazvao dali su nam sutradan termin za pregled. Čim smo došli dr. Renata nas je primila koja je i vlasnica, objasnila meni i mojoj mami što nam je činiti, cure s recepcije su nam napravile odličnu ponudu čak dvije sa skupljim i jeftinijim implantatima – znači dali su nam više mogućnosti što je nama koji nemamo previše novaca jako bitno. Odlična ordinacija, mrak organizacija. Preporučam!!! Super ste, hvala vam u moje ime i ime moje mame koja je već bila očajna i mislila da će joj sin biti krezub!


  Milan

 • Najbolja ordinacija,najkvalitetnije osoblje , vrhunski doktori. Savršena ordinacija za one koji imaju strah od zubara takđer odlični u radom s djecom Svaka čast!!


  Tomislav

 • Odlična poliklinika!! Došlao sam s velikom i bolnom upalom zuba – riješili su sve u pola sata, nakon što sam tri dana šetao po Zagrebu gdje su me s fakulteta slali na hitnu, pa s hitne doma itd. Brzi i efikasni. Sve pohvale doktor Igoru koji me spasio i curama na recepciji koje su mi na prvu rekle „riješit ćemo, ne brinite se!“ – i doista sve je bilo gotovo vrlo brzo! Imate sve moje pohvale i preporuke!


  Paolo

 • Ne znam kojim riječima opisati pozitivno iskustvo koje sam doživjela u ordinaciji dr. Renate Ostojić! Zamjena starog mosta kompletno novim prekrasnim zubima – oduševljena sam!
  Još ako dođete u ruke dr. Snježane Radić za koju imam same riječi pohvale- toliko nježna i strpljiva!
  I nikako ne mogu izostaviti cijeli tim kojima je pacijent na prvom mjestu ,te uvijek dočekaju svakog pacijenta s osmjehom na licu!
  Preporučila bi svima kojima je potrebna njihova usluga!


  Željka

Tražite dodatne informacije?

Dođite direktno na našu adresu ili nas kontaktirajte mailom ili telefonom

Ponedjeljak - Petak

07:00 - 21:00

Subota

Zatvoreno

Nedjeljom i praznikom

Zatvoreno