Savjetujemo Vas o najboljem rješenju za Vaš dentalni problem

Napišite nam svoje pitanje, a mi ćemo Vam dati najbolji savjet

Polufiksne proteze

Polufiksna rješenja su i jeftinija od fiksnih proteza i odlična alternativa

Polufiksna rješenja na lokatorima i prečki

Za sve osobe kojima je gustoća kosti i visina smanjenih vrijednosti u lateralnim dijelovima i nedostatna za dijagonalne implantate u fronti da bi se realiziralo fiksno rješenje, doktori dentalne medicine će sigurno ponuditi kao alternativu mobilnoj protezi – polufiksno rješenje.
Ugradnjom četiri implantata u gornjoj čeljusti i četiri, tri ili dva u donjoj čeljusti omogućavaju opterećenje s polufiksnom protezom koja se spaja s implantatima na dva načina – ili lokatorom (ili kako ga pacijenti vole nazivati – gumbićem) ili se proteza optereti na metalnoj prečki (ovisno o broju ugrađenih implantata, toliko se pozicionira i prečki koje povezuju implantate).

Lokatori se preporučuju kod smanjenih međučeljusnih odnosa i onda kada stomatolog procijeni da je održavanje oralne higijene kod pacijenta lošije i da se navike neće tako lako promijeniti pa se onda lokatori preporučaju kako bi pacijent mogao lakše čistiti četkicom oko njih. Stabilnost proteze je dobra, nema potrebe za dodatnim ljepilom da bi se proteza držala, a svakodnevno skidanje proteze radi čišćenja, dio je protokola održavanja oralne higijene.
Prečke se preporučaju onda kada postoji veći razmak u međučeljusnim odnosima i samim time želimo podići zagriz i smanjiti prostor između dviju čeljusti pa pozicioniranje prečki koje imaju svoju određenu visinu to i omogućava. Prečke postižu bolju retenciju jer obuhvaćaju veću površinu i dužinu na protezi. Održavanje oralne higijene oko prečki zahtjeva malo veći napor, obzirom da prečke prijanjaju uz gingivu, ali će vas stomatolog uputiti kako to uspješno savladati.
Polufiksna rješenja su i jeftinija od fiksnih i odlična alternativa ukoliko ne postoje sve odgovarajuće predispozicije za ugradnju šest implantata ili četiri za ALL-ON-4, ali i dalje puno bolje rješenje od nošenja mobilnih proteza. Koje je vaše idealno implanto-protetsko rješenje, ukoliko želite riješiti problem bezubosti, lako možete saznati – ugovorite specijalistički pregled uz vrhunske stručnjake i preciznu i brzu 3D dijagnostiku.

Virtualna šetnja klinikom

Prošetajte našom klinikom

Tražite dodatne informacije?

Dođite direktno na našu adresu ili nas kontaktirajte mailom ili telefonom

Ponedjeljak - Petak

07:00 - 21:00

Subota

08:00 - 14:00

Nedjeljom i praznikom

Zatvoreno

Ponedjeljak - Petak

07:00 - 21:00

Subota

08:00 - 14:00

Nedjelja

Zatvoreno