Savjetujemo Vas o najboljem rješenju za Vaš dentalni problem

Napišite nam svoje pitanje, a mi ćemo Vam dati najbolji savjet

Pedodoncija

Edukacija o oralnom zdravlju i prevencija kod naših najmlađih članova najbitniji je početak. Pravilno četkanje zubića i edukacija o pravilnoj prehrani omogućit će svijest naših najmlađih da od najranije dobi budu uključeni u očuvanje svojih zubi.

Njega i briga o zubima naših najmlađih od velike je važnosti u našem dental centru

Njega i briga o zubima naših najmlađih od velike je važnosti u našem dental centru. Edukacija i upoznavanje djece sa zdravim navikama; kako pravilno prati zubiće, koja vrsta prehrane je potrebna da bi se zubi manje kvarili u dječjoj dobi, dio je uspješne prevencije. Većina roditelja zbog užurbanog načina života sve češće zanemaruje edukaciju svoje djece kako pravilno četkati zube i većina prepušta djeci od najranije dobi da sami održavaju svoju oralnu higijenu. Tako nam u ordinaciju dolaze djeca s prilično upaljenim desnima i karioznim mliječnim i trajnim zubima u najranijoj dobi, jer jednostavno nisu dovoljno educirana kako prati svoje zubiće. Stoga je najvažnije posjetiti svog stomatologa koji će onda vašem djetetu pokazati kako pravilno odabrati četkicu, kako pravilno četkati zube i zubno meso, koliko je potrebno vremena odvojiti za oralnu higijenu i koliko puta na dan mora ponoviti cijeli postupak. Također stomatolog će skrenuti pozornost i na važnost reduciranja slatkih i gaziranih pića te slatkiša općenito.

Cjelokupnu edukaciju završavamo s dobro poznatom pričicom o Gricu i Grecu koja ostaje urezana u pamćenje svakog djeteta u nadi da će briga o oralnom zdravlju biti svakodnevna i konstantna.

Virtualna šetnja klinikom

Prošetajte našom klinikom

Tražite dodatne informacije?

Dođite direktno na našu adresu ili nas kontaktirajte mailom ili telefonom

Ponedjeljak - Petak

07:00 - 21:00

Subota

08:00 - 14:00

Nedjeljom i praznikom

Zatvoreno

Ponedjeljak - Petak

07:00 - 21:00

Subota

08:00 - 14:00

Nedjelja

Zatvoreno