Subperiostalni implantati

Subperiostalni Implantati - Revolucija u Stomatologiji kod većih čeljusnih atrofija kada ugradnja klasičnih implantata nije moguća

Trajno rješenje za napredovalu čeljusnu atrofiju: Subperiostalni Implantati

U svijetu stomatologije, gdje često nema jednostavnih rješenja za kompleksne probleme, subperiostalni implantati predstavljaju inovativno i revolucionarno rješenje za pacijente s uznapredovalom čeljusnom atrofijom. Kada klasični implantati više nisu opcija, a mobilne proteze predstavljaju jedino alternativno rješenje, subperiostalni implantati pružaju nadu za fiksno i stabilno rješenje.

Kako saznati jesam li kandidat za subperiostalne implantate? Jednostavno. Trebate se samo naručiti na pregled i konzultacije. Naš tim stručnjaka će uz pomoć svih potrebnih snimki i velikog iskustva u oralnoj kirurgiji pružiti odgovore na sva vaša pitanja i pomoći vam pronaći idealno rješenje za vraćanje osmijeha i samopouzdanja.
subperiostalni implantati u dental centru ostojić

Što su Subperiostalni implantati?

Subperiostalni implantati predstavljaju revolucionarno rješenje za pacijente s teškom atrofijom čeljusne kosti. Kod pacijenata kojima nedostaje dovoljno kosti za ugradnju klasičnih implantata ili drugih fiksnih protetskih nadomjestaka, subperiostalni implantati pružaju idealnu alternativu. Ovi implantati su potpuno personalizirani za svakog pacijenta, pružajući stabilnu osnovu za fiksnu protetsku nadogradnju zuba.

Kako se Subperiostalni implantati razlikuju od drugih vrsta implantata?

Za razliku od endosalnih implantata koji se ugrađuju u kost, subperiostalni implantati se postavljaju iznad kosti, ispod periosteuma. To omogućuje njihovu ugradnju čak i kod pacijenata s teškom atrofijom kosti, čime se pruža fiksno protetsko rješenje bez potrebe za dodatnim kirurškim zahvatima poput koštanih graftova.

Prednosti subperiostalnih implantata

Subperiostalni implantati nude niz prednosti u usporedbi s drugim protetskim rješenjima. Osim što pružaju stabilnu osnovu za fiksnu protetsku nadogradnju, oni omogućuju pacijentima da ponovno uživaju u svim prednostima prirodnih zuba. Osim toga, postupak ugradnje je brz i jednostavan, a postoperativni oporavak je minimalan.

Subperiostalni implantati – protokol

Proces ugradnje subperiostalnih implantata započinje detaljnim dijagnostičkim pregledom, koji uključuje CBCT (kompjutorsku tomografiju konusne zrake) snimke i 3D modeliranje čeljusti pacijenta. Na temelju tih podataka, stomatolozi izrađuju individualiziranu titansku konstrukciju koja će savršeno prionuti uz kost. Ova konstrukcija se zatim čvrsto pričvršćuje na kost, pružajući stabilnu osnovu za fiksnu protetsku nadogradnju. Postupak se izvodi pod lokalnom anestezijom, a postoperativni oporavak je brz i bezbolan.

Kolika je cijena subperiostalnih implantata?

Cijena subperiostalnih implantata varira ovisno o raznim faktorima, uključujući složenost slučaja, broj implantata i potrebne protetske nadogradnje. Za detaljne informacije o cijeni, pacijenti se mogu obratiti centru korisničke podrške ili izravno konzultirati s doktorom. U cijenu je uključeno planiranje, izrada i ugradnja konstrukcije, sve osim rendgenske snimke CBCT XXL koju pacijenti sami moraju snimiti, ali ne brinite, uputit ćemo Vas gdje to učiniti.

Kolika je garancija na takvu vrstu rada?

Garancija na protetski dio cijele konstrukcije je tri godine, što uključuje vidljiva fizička oštećenja rada. Međutim, garancije na implantate, cijelu konstrukciju te potporne strukture nema, jer stabilnost istih ovisi o biološkoj strukturi čeljusti.

Kako saznati jesam li kandidat za subperiostalne implantate?

Jednostavno, trebate se naručiti na pregled i konzultacije, a mi ćemo Vam uz pomoć svih potrebnih snimki i velikog iskustva u domeni oralne kirurgije dati odgovor na sva Vaša pitanja! Nakon detaljnog pregleda i dijagnostike, dati ćemo Vam individualiziranu preporuku o primjerenosti ovog rješenja za vaše potrebe. Dijagnostički pregled uključuje CBCT snimke, 3D modeliranje čeljusti pacijenta te procjenu općeg zdravstvenog stanja.

Virtualna šetnja klinikom

Prošetajte našom klinikom

 • Došla sam kod doktorice Renate jer su me smetali moji krivi zubi u gornjoj vilici i loša boja. Nakon pregleda dobila sam ponudu koja mi je odgovarala i odlučila sam zahvat napraviti baš kod nje. Rezultat? SAVRŠENSTVOOOO! Presretna sam i hvala doktorici Ivani koja mi je izradila najljepše keramičke ljuskice u gradu!


  Vesna

 • Ne znam kojim riječima opisati pozitivno iskustvo koje sam doživjela u ordinaciji dr. Renate Ostojić! Zamjena starog mosta kompletno novim prekrasnim zubima – oduševljena sam!
  Još ako dođete u ruke dr. Snježane Radić za koju imam same riječi pohvale- toliko nježna i strpljiva!
  I nikako ne mogu izostaviti cijeli tim kojima je pacijent na prvom mjestu ,te uvijek dočekaju svakog pacijenta s osmjehom na licu!
  Preporučila bi svima kojima je potrebna njihova usluga!


  Željka

 • Izgubio sam dva zuba padom s motora. Mama me vozila kod našeg stomatologa koji je rekao da će korijene izvaditi a potom napraviti most i brusiti moja dva susjedna zdrava zuba, na što je moja mama rekla da ne, da sam već izgubio dva i da ne želimo uništavati ostale. Kad smo pitali za implantate naš stomatolog nam je rekao da on to ne radi i da ćemo se morati javiti drugdje. Obišli smo još 3 velike ordinacije, ali svi su nudili jako skupe implantate koje si mi nismo mogli priuštiti. Ovu polikliniku sam našao na internetu, i čim sam nazvao dali su nam sutradan termin za pregled. Čim smo došli dr. Renata nas je primila koja je i vlasnica, objasnila meni i mojoj mami što nam je činiti, cure s recepcije su nam napravile odličnu ponudu čak dvije sa skupljim i jeftinijim implantatima – znači dali su nam više mogućnosti što je nama koji nemamo previše novaca jako bitno. Odlična ordinacija, mrak organizacija. Preporučam!!! Super ste, hvala vam u moje ime i ime moje mame koja je već bila očajna i mislila da će joj sin biti krezub!


  Milan

 • Super ordinacija. Svi jako uslužni i pristupačni, dobra i pozitivna atmosfera. Napravili su mi tri prekrasne plombe koje su neusporedive s onima koje sam napravila preko HZZO-a!


  Annalisa

 • Super tim! Odlično organizirana ordinacija, rješavaju odmah sve u kratko vrijeme. Prvi put sam bio na staroj lokaciji, a sad drugi put u novootvorenoj i klinika im je prekrasna, sve je na istom mjestu; snimanje ortopana, kirurgija na katu, doktorice u prizemlju. Nemam riječi, stvarno prekrasno!


  Luka

 • Odlična poliklinika!! Došlao sam s velikom i bolnom upalom zuba – riješili su sve u pola sata, nakon što sam tri dana šetao po Zagrebu gdje su me s fakulteta slali na hitnu, pa s hitne doma itd. Brzi i efikasni. Sve pohvale doktor Igoru koji me spasio i curama na recepciji koje su mi na prvu rekle „riješit ćemo, ne brinite se!“ – i doista sve je bilo gotovo vrlo brzo! Imate sve moje pohvale i preporuke!


  Paolo

 • Najbolja ordinacija,najkvalitetnije osoblje , vrhunski doktori. Savršena ordinacija za one koji imaju strah od zubara takđer odlični u radom s djecom Svaka čast!!


  Tomislav

 • Sjajna ordinacija, svima bi toplo preporučio i predložio da svrate riješiti svoje probleme sa zubima.


  Perica

 • Smirena i profesionalna atmosfera koja vlada u ordinaciji dr.Renate prevladala je naš strah i s veseljem smo dolazili od prve do zadnje posjete u tijeku terapije.


  Željka i Marko

 • Oduvijek sam imao problema sa zubima (kolko pokvareni, tolko iskrivljeni) i bilo je krajnje vrijeme za promjene. Čuo sam za ordinaciju doktorice Renate Ostojić i odlučio otić na pregled. To je bila jedna od boljih odluka jer nakon posjete krenulo je na bolje
  Veeeeeeliko hvala doktorici Renati i cijeloj predivnoj ekipi na strpljenju, druželjubivosti i simpatičnosti.
  Također ogromno hvala doktorici Ivani i Snježani za moj osmijeh kojeg više nemam potrebe sakrivat.
  Nadmašili ste moja očekivanja i izbili iz mene strah od zubara. Velik dio u toj priči imaju cure na recepciji koje su pre simpatične, pre drage i pre zabavne, pa zato i čekanje na red nije teško.
  Pozdrav za Paulu i Valentinu koje mi uvijek uljepšaju dan. Najbolje ste!

  Sve u svemu, nemam jednu lošu riječ za cijeli tim. Svaka Vam čast.


  Neven

 • Prvi pregled odrađen iznad svih mojih očekivanja! Nakon učinjenog ortopana i CT snimke na koje sam po prvi puta bila upucena-vrlo brzo mi je postavljena diagnoza i otkriven moj dugogodisnji problem. Hvala dr Ostojić na posvecenom vremenu, detaljnom objasnjenju i strpljenju!
  Najbolje i najprofesionalnije odrađen prvi pregled od svih ordinacija koje sam posjetila ! Vracam se k Vama ! Uskoro krecemo sa zahvatima!


  Ines

 • Vrhunska ordinacija, doktorica Renata vrhunski stručnjak i dijagnostičar. Napravio sam most i implantate kod nje prije 4 godine i do sada nisam imao nikakvih problema. Došao sam u novu polikliniku na kontrolu i drago mi je vidjeti uvijek istu ekipu koja istim žarom i radošću radi ovaj posao. Bravo doktorice na novoj poliklinici i bravo cijelom timu Dental Centra Ostojić.


  Marko

Tražite dodatne informacije?

Dođite direktno na našu adresu ili nas kontaktirajte mailom ili telefonom

Ponedjeljak - Petak

07:00 - 21:00

Subota

Zatvoreno

Nedjeljom i praznikom

Zatvoreno