Savjetujemo Vas o najboljem rješenju za Vaš dentalni problem

Napišite nam svoje pitanje, a mi ćemo Vam dati najbolji savjet

Imate manjak koštane mase za ugradnju implantata?

Podizanjem dna maksilarne sinusne membrane u mogućnosti smo stvoriti dodatni prostor koji se nadopunjuje umjetnom kosti (koštana augumentacija) i na taj način postižemo i dobivamo kod pacijenata dodatnih 4-6 milimetara potrebnih za ugradnju implantata.

Ovo je bezbolan proces u trajanju od petnaestak minuta i omogućuje našim pacijentima uspješnu implanto-protetsku rehabilitaciju u lateralnoj zoni koja je i najvažnija za žvakanje.

Nakon podizanja sinusa ovisno o početnoj raspoloživosti koštane visine, implantat se može ugrađivati imedijatno ili će biti potrebno nakon zahvata čekati od 6-8 mjeseci da se umjetna kost okošta i tek naknadno ugraditi implantat.

Sinus Lift

U lateralnim dijelovima gornje čeljusti vrlo čest slučaj je manjak koštane mase i prostora da bi se ugrađivao implantat. Postupkom podizanja dna maksilarne sinusne membrane postiže se dodatni prostor koji se nadopunjava umjetnom kosti (koštana augumentacija) i na taj način postiže dodatnih 4-6 milimetara potrebnih za ugradnju implantata. Bezbolan proces u trajanju od petnaestak minuta omogućuje pacijentima uspješnu implanto-protetsku rehabilitaciju u lateralnoj zoni koja je i najvažnija za žvakanje. Nakon podizanja sinusa ovisno o početnoj raspoloživosti koštane visine implantat se može ugrađivati imedijatno ili će biti potrebno nakon zahvata čekati od 6-8 mjeseci da se umjetna kost okošta i tek naknadno ugradi implantat. Terapija je dugotrajnija, ali je konačni rezultat po svim aspektima odličan.

Postoperativne upute

Postoperativne instrukcije su: lediti se prvi dan i spavati u povišenom položaju, pokušati ne kihati prve dane, održavati sluznicu nosa uvijek vlažnom (koristiti kapi ili sprej npr. Aquamaris), ne koristiti bazen i saune mjesec dana i u prvim danima jesti mekanu i kašastu hranu, a prvi dan isključivo hladnu.

Virtualna šetnja klinikom

Prošetajte našom klinikom

Tražite dodatne informacije?

Dođite direktno na našu adresu ili nas kontaktirajte mailom ili telefonom

Ponedjeljak - Petak

07:00 - 21:00

Subota

08:00 - 14:00

Nedjeljom i praznikom

Zatvoreno

Ponedjeljak - Petak

07:00 - 21:00

Subota

08:00 - 14:00

Nedjelja

Zatvoreno