Savjetujemo Vas o najboljem rješenju za Vaš dentalni problem

Napišite nam svoje pitanje, a mi ćemo Vam dati najbolji savjet

Zubne proteze

Za sve pacijente koji cjenovno ne mogu snositi troškove fiksnih protetskih rješenja, postoje – mobilna rješenja.

Zubne proteze

Ukoliko je pacijent u potpunosti bezub, ili nedostaje jedan ili više zubi po čeljusti, postoje razna mobilna rješenja koja se razlikuju isto tako po odabiru materijala od čega će se izraditi mobilna proteza.

Akrilatna totalna proteza

Akrilatne totalne proteze su rješenje za potpunu bezubost kod pacijenata. Akrilatne djelomične proteze s kvačicama su rješenje kod manjka jednog ili više zubi.

Wironit proteza

Wironit proteza je djelomična proteza koja se pričvršćuje na postojeće zube pomoću kvačica ili dolder prečkom od metalne legure. Koriste se kod pacijenata koji žele bolju stabilnost i čvrstoću, a koriste se i u kombiniranim radovima.

Thermopress proteza

Thermopress ili VERTEX proteze. Za sve pacijente koji ne žele vidljive metalne kvačice, ili su alergični na bilo koju vrstu metala ovaj materijal je idealno rješenje. Izrazito mekane, neslomljive i jako ugodne pri nošenju THEROPRESS proteze, bilo potpune bilo djelomične, predstavljaju estetski spas kod pacijenata koji se žele riješiti vidljivih metalnih kvačica u frontalnim ili lateralnim područjima.

Proteze na teleskopima

Proteze na teleskopima – ukoliko pacijent ima još svojih preostalih zubi koji su relativno dobro statički pozicionirani, a ne žele ulaziti u velike čeljusne rekonstrukcije zbog raznih razloga, ovo može biti odlično rješenje za njih. Zubni luk se upotpunjuje protezom koja će se kačiti na preostale zube koji su prethodno izbrušeni i na koje su se postavile primarne metalne kapice koje se onda kače na tzv. sekundarne kapice koje su postavljene u samoj protezi. Ovakvim polufiksnim rješenjem postiže se bolja retencija same proteze i pacijentu se omogućava bolje održavanje oralne higijene jer je svaki zub nosač zaseban i pristupačan čišćenju.

Kombinirani radovi

Kombinirani radovi su rješenja u kojima se, kako sam naziv kaže, kombiniraju preostali zubi koji su u dobrom stanju i koji se povezuju u metal-keramičke mostove i na koje se onda vežu mobilne polufiksne proteze s pressima. Odlično rješenje za pacijente koji imaju manjak kosti, ne mogu dobiti implantate ili ne žele, a htjeli bi ipak bolje statičke uvijete od onih koje nude mobilne potpune ili parcijalne proteze.

Virtualna šetnja klinikom

Prošetajte našom klinikom

Tražite dodatne informacije?

Dođite direktno na našu adresu ili nas kontaktirajte mailom ili telefonom

Ponedjeljak - Petak

07:00 - 21:00

Subota

08:00 - 14:00

Nedjeljom i praznikom

Zatvoreno

Ponedjeljak - Petak

07:00 - 21:00

Subota

08:00 - 14:00

Nedjelja

Zatvoreno