Savjetujemo Vas o najboljem rješenju za Vaš dentalni problem

Napišite nam svoje pitanje, a mi ćemo Vam dati najbolji savjet

Konzervativa

Lijepi bijeli ispuni, odnosno plombe, visoko su estetsko rješenje u modernoj stomatologiji. Želite li zamijeniti stare amalgamske plombe ili sanirati karijes, u Dental centru Ostojić osim funkcionalne sanacije dobivate visoko estetski izmodeliran ispun koji uljepšava krunu zuba.

Muči Vas karijes? Trebate plombe ili ispune?

U Dental centru Ostojić koristimo vrhunske kvalitetne materijale koji se koriste za zubne ispune. Kako bi garantirali trajnost ispuna te zadovoljili visoke estetske kriterije ugrađujemo ispune koji su bojom i teksturom identični zubu i pazimo na savršenu modelaciju.

Želite li zamijeniti stare amalgamske plombe ili sanirati karijes, u Dental centru Ostojić osim funkcionalne sanacije dobivate visoko estetski izmodeliran ispun koji uljepšava krunu zuba.

Konzervativa

Konzervativna ili restorativna stomatologija obuhvaća najčešće dentalne zahvate, liječenje od karijesa. Do oštećenja zubne cakline i dentina dolazi pojavom karijesa i potrebno ga je što prije dijagnosticirati i ukloniti da ne bi oštetio pulpu. Nakon što se karijes otkloni, oštećeno zubno tkivo nadomjestit će se kompozitnim ispunom koji imitira oblik oštećenog dijela kako bi se zadržala pravilna funkcija zuba i estetika. Ispune možemo primijeniti i u slučaju manjih oštećenja uslijed traume (puknuće zuba) ili erozije zubnog tkiva.

Inlay, Onlay, Overlay

Ukoliko postoji želja kod pacijenta, a stomatolog odobri, da umjesto kompozitnih ispuna stavi keramički ispun, koji je estetski ljepši, cjenovno skuplji, ali se za isti manje treba izbrusiti površina zubi, ovi keramički ispuni doista su najbolji odabir. Razlikuju se isključivo po veličini; inlay pokriva samo sredinu zuba, onlay veću okluzalnu plohu zuba, a overlay pokriva i površinu i stražnje strane zuba ovisno o veličini defekta dentina. Za razliku od kompozitnih ispuna koji se rade imedijatno, za ove keramičke ispune je potrebno uzeti otisak i poslati u laboratorij. Idući dan kad stigne iz laboratorija on se cementira na oštećeni dio zuba. Pravilne i savršene kvržice, ista boja kao boja prirodnog zuba i translucencija neke su od karakteristika koji ih krase.

Virtualna šetnja klinikom

Prošetajte našom klinikom

Tražite dodatne informacije?

Dođite direktno na našu adresu ili nas kontaktirajte mailom ili telefonom

Ponedjeljak - Petak

07:00 - 21:00

Subota

08:00 - 14:00

Nedjeljom i praznikom

Zatvoreno

Ponedjeljak - Petak

07:00 - 21:00

Subota

08:00 - 14:00

Nedjelja

Zatvoreno