Konzervativa – Liječenje karijesa i cakline

Lijepi bijeli ispuni, odnosno plombe, visoko su estetsko rješenje u modernoj stomatologiji. Želite li zamijeniti stare amalgamske plombe ili sanirati karijes, u Dental Centru Ostojić osim funkcionalne sanacije dobivate visoko estetski izmodeliran ispun koji uljepšava krunu zuba.

Muči Vas karijes?

U Dental Centru Ostojić koristimo vrhunske kvalitetne materijale koji se koriste za zubne ispune. Kako bi garantirali trajnost ispuna te zadovoljili visoke estetske kriterije, ugrađujemo ispune koji su bojom i teksturom identični zubu i pazimo na savršenu modelaciju. Želite li zamijeniti stare amalgamske plombe ili sanirati karijes, u Dental Centru Ostojić osim funkcionalne sanacije dobivate visoko estetski izmodeliran ispun koji uljepšava krunu zuba.

Konzervativa

Konzervativna ili restorativna stomatologija obuhvaća najčešće dentalne zahvate, liječenje od karijesa. Do oštećenja zubne cakline i dentina dolazi pojavom karijesa i potrebno ga je što prije dijagnosticirati i ukloniti da ne bi oštetio pulpu. Nakon što se karijes otkloni, oštećeno zubno tkivo nadomjestit će se kompozitnim ispunom koji imitira oblik oštećenog dijela kako bi se zadržala pravilna funkcija zuba i estetika. Ispune možemo primijeniti i u slučaju manjih oštećenja uslijed traume (puknuće zuba) ili erozije zubnog tkiva.

ICON (Infiltracijska smola)

ICON (Infiltration CONcept) je inovativni preparat za funkcijsku i estetsku sanaciju “bijelih mrlja” koje se najčešće nalaze u području prednjih zubi i na kvržicama kutnjaka. To je neinvazivan postupak koji se najčešće koristi u terapiji početnih karijesnih lezija, bijelih mrlja nakon ortodontske terapije, dentalne fluoroze i molarno incizivne hipoplazije. Svi ovi termini su povezani s demineralizacijom zubnog tkiva i nastankom pora, bilo zbog poremećaja u količini minerala tijekom rasta i razvoja zubnih tkiva, bilo zbog poremećaja pH usne šupljine zbog loše oralne higijene. Infiltracijska smola prodire duboko u takve pore i stvara zaštitni sloj unutar cakline koji sprječava daljnje otapanje tkiva, prodor sline i bakterija i širenja karijesa. Zbog sličnih vrijednosti refraktornog indeksa cakline i pora infiltriranih smolom, bijele lezije postaju gotovo nevidljive što znatno poboljšava estetiku zuba. Kod ove tehnike nema oštećenja zubnog tkiva, a sam postupak je bezbolan i brz. Rezultati su najčešće vidljivi odmah nakon prvog tretmana, no ponekad je potrebno ponoviti postupak, ovisno o početnom stanju. Običnim stomatološkim pregledom možete doznati uzrok bijelih (ponekad i smeđih) pigmentacija na vašim zubima i je li potrebno u terapiju uključiti i izbjeljivanje i pjeskarenje. Ako vas od savršenog osmijeha dijeli nekoliko bijelih mrljica onda ste idealan kandidat za tretman ICON smolom.

ICON prije i poslije
YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

ICON postupak

Inlay, Onlay, Overlay

Ukoliko postoji želja kod pacijenta, a stomatolog odobri, da umjesto kompozitnih ispuna stavi keramički ispun, koji je estetski ljepši, cjenovno skuplji, ali se za isti manje treba izbrusiti površina zubi, ovi keramički ispuni doista su najbolji odabir. Razlikuju se isključivo po veličini; inlay pokriva samo sredinu zuba, onlay veću okluzalnu plohu zuba, a overlay pokriva i površinu i stražnje strane zuba ovisno o veličini defekta dentina. Za razliku od kompozitnih ispuna koji se rade imedijatno, za ove keramičke ispune je potrebno uzeti otisak i poslati u laboratorij. Idući dan kad stigne iz laboratorija on se cementira na oštećeni dio zuba. Pravilne i savršene kvržice, ista boja kao boja prirodnog zuba i translucencija neke su od karakteristika koji ih krase.

Virtualna šetnja klinikom

Prošetajte našom klinikom

 • Najbolja ordinacija,najkvalitetnije osoblje , vrhunski doktori. Savršena ordinacija za one koji imaju strah od zubara takđer odlični u radom s djecom Svaka čast!!


  Tomislav

 • Super ordinacija. Svi jako uslužni i pristupačni, dobra i pozitivna atmosfera. Napravili su mi tri prekrasne plombe koje su neusporedive s onima koje sam napravila preko HZZO-a!


  Annalisa

 • Izgubio sam dva zuba padom s motora. Mama me vozila kod našeg stomatologa koji je rekao da će korijene izvaditi a potom napraviti most i brusiti moja dva susjedna zdrava zuba, na što je moja mama rekla da ne, da sam već izgubio dva i da ne želimo uništavati ostale. Kad smo pitali za implantate naš stomatolog nam je rekao da on to ne radi i da ćemo se morati javiti drugdje. Obišli smo još 3 velike ordinacije, ali svi su nudili jako skupe implantate koje si mi nismo mogli priuštiti. Ovu polikliniku sam našao na internetu, i čim sam nazvao dali su nam sutradan termin za pregled. Čim smo došli dr. Renata nas je primila koja je i vlasnica, objasnila meni i mojoj mami što nam je činiti, cure s recepcije su nam napravile odličnu ponudu čak dvije sa skupljim i jeftinijim implantatima – znači dali su nam više mogućnosti što je nama koji nemamo previše novaca jako bitno. Odlična ordinacija, mrak organizacija. Preporučam!!! Super ste, hvala vam u moje ime i ime moje mame koja je već bila očajna i mislila da će joj sin biti krezub!


  Milan

 • Odlična poliklinika!! Došlao sam s velikom i bolnom upalom zuba – riješili su sve u pola sata, nakon što sam tri dana šetao po Zagrebu gdje su me s fakulteta slali na hitnu, pa s hitne doma itd. Brzi i efikasni. Sve pohvale doktor Igoru koji me spasio i curama na recepciji koje su mi na prvu rekle „riješit ćemo, ne brinite se!“ – i doista sve je bilo gotovo vrlo brzo! Imate sve moje pohvale i preporuke!


  Paolo

 • Vrhunska ordinacija, doktorica Renata vrhunski stručnjak i dijagnostičar. Napravio sam most i implantate kod nje prije 4 godine i do sada nisam imao nikakvih problema. Došao sam u novu polikliniku na kontrolu i drago mi je vidjeti uvijek istu ekipu koja istim žarom i radošću radi ovaj posao. Bravo doktorice na novoj poliklinici i bravo cijelom timu Dental Centra Ostojić.


  Marko

 • Sjajna ordinacija, svima bi toplo preporučio i predložio da svrate riješiti svoje probleme sa zubima.


  Perica

 • Prvi pregled odrađen iznad svih mojih očekivanja! Nakon učinjenog ortopana i CT snimke na koje sam po prvi puta bila upucena-vrlo brzo mi je postavljena diagnoza i otkriven moj dugogodisnji problem. Hvala dr Ostojić na posvecenom vremenu, detaljnom objasnjenju i strpljenju!
  Najbolje i najprofesionalnije odrađen prvi pregled od svih ordinacija koje sam posjetila ! Vracam se k Vama ! Uskoro krecemo sa zahvatima!


  Ines

 • Došla sam kod doktorice Renate jer su me smetali moji krivi zubi u gornjoj vilici i loša boja. Nakon pregleda dobila sam ponudu koja mi je odgovarala i odlučila sam zahvat napraviti baš kod nje. Rezultat? SAVRŠENSTVOOOO! Presretna sam i hvala doktorici Ivani koja mi je izradila najljepše keramičke ljuskice u gradu!


  Vesna

 • Ne znam kojim riječima opisati pozitivno iskustvo koje sam doživjela u ordinaciji dr. Renate Ostojić! Zamjena starog mosta kompletno novim prekrasnim zubima – oduševljena sam!
  Još ako dođete u ruke dr. Snježane Radić za koju imam same riječi pohvale- toliko nježna i strpljiva!
  I nikako ne mogu izostaviti cijeli tim kojima je pacijent na prvom mjestu ,te uvijek dočekaju svakog pacijenta s osmjehom na licu!
  Preporučila bi svima kojima je potrebna njihova usluga!


  Željka

 • Super tim! Odlično organizirana ordinacija, rješavaju odmah sve u kratko vrijeme. Prvi put sam bio na staroj lokaciji, a sad drugi put u novootvorenoj i klinika im je prekrasna, sve je na istom mjestu; snimanje ortopana, kirurgija na katu, doktorice u prizemlju. Nemam riječi, stvarno prekrasno!


  Luka

 • Smirena i profesionalna atmosfera koja vlada u ordinaciji dr.Renate prevladala je naš strah i s veseljem smo dolazili od prve do zadnje posjete u tijeku terapije.


  Željka i Marko

 • Oduvijek sam imao problema sa zubima (kolko pokvareni, tolko iskrivljeni) i bilo je krajnje vrijeme za promjene. Čuo sam za ordinaciju doktorice Renate Ostojić i odlučio otić na pregled. To je bila jedna od boljih odluka jer nakon posjete krenulo je na bolje
  Veeeeeeliko hvala doktorici Renati i cijeloj predivnoj ekipi na strpljenju, druželjubivosti i simpatičnosti.
  Također ogromno hvala doktorici Ivani i Snježani za moj osmijeh kojeg više nemam potrebe sakrivat.
  Nadmašili ste moja očekivanja i izbili iz mene strah od zubara. Velik dio u toj priči imaju cure na recepciji koje su pre simpatične, pre drage i pre zabavne, pa zato i čekanje na red nije teško.
  Pozdrav za Paulu i Valentinu koje mi uvijek uljepšaju dan. Najbolje ste!

  Sve u svemu, nemam jednu lošu riječ za cijeli tim. Svaka Vam čast.


  Neven

Tražite dodatne informacije?

Dođite direktno na našu adresu ili nas kontaktirajte mailom ili telefonom

Ponedjeljak - Petak

07:00 - 21:00

Subota

Zatvoreno

Nedjeljom i praznikom

Zatvoreno