Savjetujemo Vas o najboljem rješenju za Vaš dentalni problem

Napišite nam svoje pitanje, a mi ćemo Vam dati najbolji savjet

Zubni mostovi

Kada dvije ili više krunica spajamo zajedno radi dodatne stabilnosti i čvrstoće – nastaje most

Zubni mostovi

Bilo da se radi o metalkeramičkim, cirkonskim ili drugim materijalima, zubni mostovi su spoj dviju ili više krunica, ovisno o slučaju koji treba riješiti. Bilo da se radi o ispravljanju zagriza, estetskim korekcijama isturenih zubi, nadomjescima zubi, zubni mostovi su dugotrajno i jeftinije riješenje od primjerice implantata. Također oni postaju odlična alternativa za fiksno riješenje za sve pacijente koji zbog inih razloga ne mogu ili ne žele ugrađivati implantate.

Metal keramičke krunice

Metalna baza se radi od kroma, kobalta i nikla, a u slučaju da je pacijent alergičan na nikal on se izuzima iz baze. Dugotrajne, izdržljive i cijenovno najpovoljnije, riješit će i najzahtjevnije slučajeve. Jedina mana metal keramičkih krunica su crni rubovi koji se mogu pojaviti nakon nekog vremena, prouzrokovani povlačenjem zubnog mesa, stoga ukoliko pacijent financijski može snositi veći trošak, može uvijek odabrati cirkonkeramičke krunice kao alternativu i tako izbjeći tu malu estetsku manu. Put do savršene rekonstrukcije oštećenog zuba ili više njih riješava se u tri koraka; prvo uzimamo otisak i isti šaljemo u naš laboratorij. Slijedeći termin je jedan do dva dana nakon prvotonog otiska u kojem isprobavamo metalnu bazu i kako ona prijanja uz obrušeni zub te biramo odgovarajuću boju. Treći termin je predzadnja proba u kojoj određenu boju još jednom kontroliramo da li odgovara i da li postoje estetske preinake koje bi se trebale korigirati, a zatim nakon samo 2-3 sata dobivamo završni proizvod koji cementiramo. Ukoliko se radi o jednoj krunici koja ide u lateralna područja taj postupak je brži i definitivna krunica ili most od manje članova se uspije izraditi u samo dva termina.

Cirkonkeramičke krunice

Baza krunica je sva u cirkonu koji spada u skupinu dragih kamena. Bijela unutrašnjost omogućava pacijentima dugotrajnu estetiku pa se tako s godinama pri povlačenju gingive ne pojavljuje crni rub koji je vidljiv na metalkeramičkim krunicama. Cirkonkeramičke krunice su translucentne i nevjerovatno dobro imitiraju bijelu boju prirodnog zuba. Cijenovno su skuplje, ali isto tako nepogrešiva investicija za budućnost. Postupak izrade krunice je sličan kao onog kod metal keramike, jedina razlika je u drugoj probi u kojoj se umjesto metala isprobava cirkon odnosno baza krunice.

Potpuna keramika ili EMAX krunice

Potpuna 100% keramika spada u visoko estetska riješenja. Potpuno prozirne i prozračne omogućavaju dobivanje savršenog hollywoodskog osmijeha. EAX krunice spadaju u visokokvalitetne zubne navlake, cijenovno su i najskuplje, ali estetika koja se s njima postiže je nemjerljiva. Emax se ne preporuča pacijentima s velikim diskoloracijama, liječenim i nadograđivanim zubima, jer se obrušeni diskolorirani zub zna nazirati ispod tako prozirne krunice, pa se kompromitira cijelokupna željena estetika.

Tražite dodatne informacije?

Dođite direktno na našu adresu ili nas kontaktirajte mailom ili telefonom

Ponedjeljak - Petak

07:00 - 21:00

Subota

08:00 - 14:00

Nedjeljom i praznikom

Zatvoreno

Ponedjeljak - Petak

07:00 - 21:00

Subota

08:00 - 14:00

Nedjelja

Zatvoreno