Savjetujemo Vas o najboljem rješenju za Vaš dentalni problem

Napišite nam svoje pitanje, a mi ćemo Vam dati najbolji savjet

Zubne krunice

Zubne krunice su najrasprostranjenije protetsko rješenje u stomatologiji. Bilo da je zub oštećen ili kariozan, estetski kompromitiran ili prirodno pozicioniran van zubnog luka, zubne krunice i/ili mostovi to uspješno rješavaju.

Potrebne su Vam zubne krunice?

Zubne krunice su najrasprostranjenije protetsko rješenje u stomatologiji. Bilo da je zub oštećen, ili kariozan, estetski kompromitiran ili prirodno pozicioniran van zubnog luka, zubne krunice i/ili mostovi to uspješno rješavaju. Zubne krunice iliti po žargonu zubne navlake, dugotrajno su rješenje, a i pristupačne cjenovno. Mogu se stavljati na oštećeni zub ili implantat. Čim se dvije zubne krunice spoje počinju činiti mostove od dva tri ili više elemenata. Zubne krunice razlikuju se i dijele po vrsti materijala od kojeg su napravljene. Iako je njihova vanjština uvijek od keramike, baza je ta koja varira.U našem Dental centru nudimo:

  • metal-keramičke krunice
  • cirkon-keramičke krunice
  • potpuna keramika ili EMAX krunice

Metal-keramičke krunice

Metalna baza radi se od kroma, kobalta i nikla, a u slučaju da je pacijent alergičan na nikal, on se izuzima iz baze. Dugotrajne, izdržljive i cjenovno najpovoljnije, riješit će i najzahtjevnije slučajeve. Jedina mana metal-keramičkih krunica su crni rubovi koji se mogu pojaviti nakon nekog vremena, prouzrokovani povlačenjem zubnog mesa, stoga, ukoliko pacijent financijski može podnijeti veći trošak, može uvijek odabrati cirkon-keramičke krunice kao alternativu i tako izbjeći tu malu estetsku manu. Put do savršene rekonstrukcije oštećenog zuba, ili više njih, rješava se u tri koraka; prvo uzimamo otisak i isti šaljemo u naš laboratorij. Sljedeći termin je jedan do dva dana nakon prvotnog otiska u kojem isprobavamo metalnu bazu i kako ona prijanja uz obrušeni zub te biramo odgovarajuću boju. Treći termin je predzadnja proba na kojoj još jednom kontroliramo odgovara li određena boja i postoje li estetske preinake koje bi se trebale korigirati, a zatim nakon samo 2-3 sata dobivamo završni proizvod koji cementiramo. Ukoliko se radi o jednoj krunici koja ide u lateralna područja taj postupak je brži i definitivna krunica ili most od manje članova uspije se izraditi u samo dva termina.

Cirkon-keramičke krunice

Baza krunica je sva u cirkonu koji spada u skupinu dragog kamenja. Bijela unutrašnjost omogućava pacijentima dugotrajnu estetiku pa se tako s godinama pri povlačenju gingive ne pojavljuje crni rub koji je vidljiv na metal-keramičkim krunicama. Cirkon-keramičke krunice su translucentne i nevjerojatno dobro imitiraju bijelu boju prirodnog zuba. Cjenovno su skuplje, ali isto su tako nepogrešiva investicija za budućnost. Postupak izrade krunice je sličan kao onaj kod metal-keramike, jedina razlika je u drugoj probi u kojoj se umjesto metala isprobava cirkon, odnosno baza krunice.

Potpuna keramika ili EMAX krunice

Potpuna 100 % keramika spada u visoko estetska rješenja. Potpuno prozirne i prozračne omogućavaju dobivanje savršenog hollywoodskog osmijeha. EMAX krunice spadaju u visokokvalitetne zubne navlake, cjenovno su i najskuplje, ali estetika koja se s njima postiže je nemjerljiva. Emax se ne preporuča pacijentima s velikim diskoloracijama, liječenim i nadograđivanim zubima, jer se obrušeni diskolorirani zub zna nazirati ispod tako prozirne krunice, pa se kompromitira cjelokupna željena estetika.

Virtualna šetnja klinikom

Prošetajte našom klinikom

Tražite dodatne informacije?

Dođite direktno na našu adresu ili nas kontaktirajte mailom ili telefonom

Ponedjeljak - Petak

07:00 - 21:00

Subota

08:00 - 14:00

Nedjeljom i praznikom

Zatvoreno

Ponedjeljak - Petak

07:00 - 21:00

Subota

08:00 - 14:00

Nedjelja

Zatvoreno