Dentalna higijena

Za zdrave i biserno bijele zube

Što rade dentalni higijeničari ?

Pravilno pranje i četkanje zuba sprječava nastanak bolesti poput karijesa, gingivitisa i parodontitisa. Očuvanju Vašeg oralnog zdravlja, a time i lijepog osmijeha u našem Dental Centru pomažu dentalni higijeničari. Na redovitim godišnjim kontrolama uz ortopan i klinički pregled usne šupljine, obavezno je i čišćenje. Čišćenjem zubnog kamenca i pjeskarenjem uklanjamo tvrde i meke naslage, te diskoloracije zuba uzrokovane konzumacijom kave, gaziranih pića i pušenjem. U Dental Centru Ostojić nudimo tzv. Mali paket čišćenja koji osim čišćenja kamenca i pjeskarenja uključuje i tretman diodnim laserom, radi dezinfekcije i biostimulacije zubnog mesa. Tretman je u potpunosti bezbolan, a kod osjetljivijih pacijenata, može se raditi u lokalnoj anesteziji. Naši dentalni higijeničari će Vas educirati o različitim proizvodima koje možete pronaći na tržištu kao što su: paste, četkice za zube, električne četkice, oralni tuševi, zubne svile. Također će Vas uputiti u pravilno korištenje pojedinih preparata kako bi Vaša dentalna higijena bila temeljita i učinkovita.
Započnite svoj put prema lijepom i zdravom osmijehu redovitom njegom i čišćenjem Vaših zuba u Dental Centru Ostojić.

Žudite za biserno bijelim zubima?

Biserno bijeli i sjajni zubi otvaraju mnoga vrata, te vraćaju često izgubljeno samopouzdanje. Zato izbjeljivanje zuba u današnje vrijeme postaje imperativ! Svi mi želimo ljepši i bjeliji osmijeh, te se pitamo kako ga postići.
Na tržištu postoji puno preparata koji služe za izbjeljivanje zuba te je vrlo teško naći pravo rješenje za sebe. Dentalni higijeničari i doktori dentalne medicine Dental Centra Ostojić riješit će Vaše nedoumice te pronaći put do zdravog i sretnog osmijeha. Prije svakog izbjeljivanja zuba važno je da se zubi detaljno i profesionalno očiste, kako bi postupak izbjeljivanja bio što učinkovitiji i bolji.

Lasersko izbjeljivanje zuba

U Dental Centru Ostojić za izbjeljivanje zuba koristimo diodni laser Epic 10. Dioda kao izvor laserskog svjetla u infracrvenom području svjetlosnog spektra, kroz fleksibilni vodič dopire do najnepristupačnijih ploha zuba. Jednokratni nastavci garantiraju sterilno okružje zahvata. Ova metoda izbjeljivanja postiže brze i željene rezultate već nakon druge posjete. Prije izbjeljivanja preporučljivo je očistiti kamenac i ispjeskariti površinu zuba.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Izbjeljivanje zubi udlagama

Izbjeljivanje zuba udlagama je učinkovit način i može se koristiti kao samostalna metoda ili metoda nakon izbjeljivanja zuba laserom. Glavna razlika između izbjeljivanja laserom i udlagama je što se izbjeljivanje laserom radi u ordinaciji, a izbjeljivanje udlagama u vlastitom domu. Kod izbjeljivanja zuba laserom koriste se veće koncentracije gela za izbjeljivanje (40%-tni vodikov peroksid), dok kod izbjeljivanja udlagama manje. Postupak izbjeljivanja udlagama potpuno je bezopasan i traje u prosjeku do 12 dana. Učinak može trajati godinu dana ili više, sve ovisi o Vašim životnim navikama. Pozitivna stvar kod ovog načina izbjeljivanja je mogućnost prekida tretmana ukoliko je pacijent zadovoljan bjelinom svojih zuba, odnosno gel nije potrebno potrošiti u potpunosti. U bilo kojem trenutku se može ponovno upotrijebiti i osvježiti boju zuba.

Postupak izbjeljivanja zuba udlagama je vrlo jednostavan. Kreće pregledom u našem Dental Centru. Ako ste kandidat za izbjeljivanje, uzimamo otisak uz pomoć kojeg izrađujemo udlage za izbjeljivanje. Već nakon 24h dobivate udlage, gel za izbjeljivanje i upute kojih se treba pridržavati.

Kroz cijeli postupak izbjeljivanja, pacijenta vode naši dentalni higijeničari i doktori dentalne medicine. Neka put prema Vašem blistavom i zdravom osmijehu započne upravo ovdje u našem Dental Centru Ostojić.

Virtualna šetnja klinikom

Prošetajte našom klinikom

 • Vrhunska ordinacija, doktorica Renata vrhunski stručnjak i dijagnostičar. Napravio sam most i implantate kod nje prije 4 godine i do sada nisam imao nikakvih problema. Došao sam u novu polikliniku na kontrolu i drago mi je vidjeti uvijek istu ekipu koja istim žarom i radošću radi ovaj posao. Bravo doktorice na novoj poliklinici i bravo cijelom timu Dental Centra Ostojić.


  Marko

 • Ne znam kojim riječima opisati pozitivno iskustvo koje sam doživjela u ordinaciji dr. Renate Ostojić! Zamjena starog mosta kompletno novim prekrasnim zubima – oduševljena sam!
  Još ako dođete u ruke dr. Snježane Radić za koju imam same riječi pohvale- toliko nježna i strpljiva!
  I nikako ne mogu izostaviti cijeli tim kojima je pacijent na prvom mjestu ,te uvijek dočekaju svakog pacijenta s osmjehom na licu!
  Preporučila bi svima kojima je potrebna njihova usluga!


  Željka

 • Najbolja ordinacija,najkvalitetnije osoblje , vrhunski doktori. Savršena ordinacija za one koji imaju strah od zubara takđer odlični u radom s djecom Svaka čast!!


  Tomislav

 • Oduvijek sam imao problema sa zubima (kolko pokvareni, tolko iskrivljeni) i bilo je krajnje vrijeme za promjene. Čuo sam za ordinaciju doktorice Renate Ostojić i odlučio otić na pregled. To je bila jedna od boljih odluka jer nakon posjete krenulo je na bolje
  Veeeeeeliko hvala doktorici Renati i cijeloj predivnoj ekipi na strpljenju, druželjubivosti i simpatičnosti.
  Također ogromno hvala doktorici Ivani i Snježani za moj osmijeh kojeg više nemam potrebe sakrivat.
  Nadmašili ste moja očekivanja i izbili iz mene strah od zubara. Velik dio u toj priči imaju cure na recepciji koje su pre simpatične, pre drage i pre zabavne, pa zato i čekanje na red nije teško.
  Pozdrav za Paulu i Valentinu koje mi uvijek uljepšaju dan. Najbolje ste!

  Sve u svemu, nemam jednu lošu riječ za cijeli tim. Svaka Vam čast.


  Neven

 • Smirena i profesionalna atmosfera koja vlada u ordinaciji dr.Renate prevladala je naš strah i s veseljem smo dolazili od prve do zadnje posjete u tijeku terapije.


  Željka i Marko

 • Super ordinacija. Svi jako uslužni i pristupačni, dobra i pozitivna atmosfera. Napravili su mi tri prekrasne plombe koje su neusporedive s onima koje sam napravila preko HZZO-a!


  Annalisa

 • Došla sam kod doktorice Renate jer su me smetali moji krivi zubi u gornjoj vilici i loša boja. Nakon pregleda dobila sam ponudu koja mi je odgovarala i odlučila sam zahvat napraviti baš kod nje. Rezultat? SAVRŠENSTVOOOO! Presretna sam i hvala doktorici Ivani koja mi je izradila najljepše keramičke ljuskice u gradu!


  Vesna

 • Prvi pregled odrađen iznad svih mojih očekivanja! Nakon učinjenog ortopana i CT snimke na koje sam po prvi puta bila upucena-vrlo brzo mi je postavljena diagnoza i otkriven moj dugogodisnji problem. Hvala dr Ostojić na posvecenom vremenu, detaljnom objasnjenju i strpljenju!
  Najbolje i najprofesionalnije odrađen prvi pregled od svih ordinacija koje sam posjetila ! Vracam se k Vama ! Uskoro krecemo sa zahvatima!


  Ines

 • Sjajna ordinacija, svima bi toplo preporučio i predložio da svrate riješiti svoje probleme sa zubima.


  Perica

 • Super tim! Odlično organizirana ordinacija, rješavaju odmah sve u kratko vrijeme. Prvi put sam bio na staroj lokaciji, a sad drugi put u novootvorenoj i klinika im je prekrasna, sve je na istom mjestu; snimanje ortopana, kirurgija na katu, doktorice u prizemlju. Nemam riječi, stvarno prekrasno!


  Luka

 • Izgubio sam dva zuba padom s motora. Mama me vozila kod našeg stomatologa koji je rekao da će korijene izvaditi a potom napraviti most i brusiti moja dva susjedna zdrava zuba, na što je moja mama rekla da ne, da sam već izgubio dva i da ne želimo uništavati ostale. Kad smo pitali za implantate naš stomatolog nam je rekao da on to ne radi i da ćemo se morati javiti drugdje. Obišli smo još 3 velike ordinacije, ali svi su nudili jako skupe implantate koje si mi nismo mogli priuštiti. Ovu polikliniku sam našao na internetu, i čim sam nazvao dali su nam sutradan termin za pregled. Čim smo došli dr. Renata nas je primila koja je i vlasnica, objasnila meni i mojoj mami što nam je činiti, cure s recepcije su nam napravile odličnu ponudu čak dvije sa skupljim i jeftinijim implantatima – znači dali su nam više mogućnosti što je nama koji nemamo previše novaca jako bitno. Odlična ordinacija, mrak organizacija. Preporučam!!! Super ste, hvala vam u moje ime i ime moje mame koja je već bila očajna i mislila da će joj sin biti krezub!


  Milan

 • Odlična poliklinika!! Došlao sam s velikom i bolnom upalom zuba – riješili su sve u pola sata, nakon što sam tri dana šetao po Zagrebu gdje su me s fakulteta slali na hitnu, pa s hitne doma itd. Brzi i efikasni. Sve pohvale doktor Igoru koji me spasio i curama na recepciji koje su mi na prvu rekle „riješit ćemo, ne brinite se!“ – i doista sve je bilo gotovo vrlo brzo! Imate sve moje pohvale i preporuke!


  Paolo

Tražite dodatne informacije?

Dođite direktno na našu adresu ili nas kontaktirajte mailom ili telefonom

Ponedjeljak - Petak

07:00 - 21:00

Subota

Zatvoreno

Nedjeljom i praznikom

Zatvoreno