Savjetujemo Vas o najboljem rješenju za Vaš dentalni problem

Napišite nam svoje pitanje, a mi ćemo Vam dati najbolji savjet

Održavanje higijene kod nošenja proteze

Svi pacijenti koji nose mobilne, totalne ili parcijalne proteze trebaju ih čistiti dva puta dnevno. Na koji način? Potrebna je četkica i tablete za dezinfekciju i čišćenje. Kada se protezu ukloni iz usta potrebno ju je isprati vodom te očistiti četkicom s unutarnje i vanjske strane. Potrebno je ukloniti svu zaostalu hranu i ostatak ljepila. Tablete za čišćenje i dezinfekciju preporučuje se koristiti svakih nekoliko dana, minimalno jednom tjedno.

U slučaju da pacijent nosi termopress/vertex proteze, čišćenje je malo drugačije. Uz normalno mehaničko čišćenje, koje podrazumijeva zubnu pastu i četkicu, kemijsko čišćenje se ne smije raditi uz Corega ili druge tablete, kao kod obične proteze, već se preporučuje korištenje TCS fresh praška kojeg je potrebno otopiti u vodi i jednom tjedno iščetkati protezu!

Osim proteza, ne treba zaboraviti i laganim kružnim pokretima očetkati nepce i zubno meso. Zubne proteze imaju trajnost oko 5 godina. Nakon tog perioda treba izraditi novu protezu ili bar podložiti staru zbog atrofije grebena koji mijenja stanje funkcionalnosti stare proteze.

Ponedjeljak - Petak

07:00 - 21:00

Subota

08:00 - 14:00

Nedjeljom i praznikom

Zatvoreno

Ponedjeljak - Petak

07:00 - 21:00

Subota

08:00 - 14:00

Nedjelja

Zatvoreno