Ortopan i CT – 1. u dentalnoj dijagnostici

Dragi naši pacijenti,

U današnjem blogu želimo vam predstaviti važnost modernih radioloških tehnologija u stomatologiji, s posebnim naglaskom na ortopan i CT snimanja. Ove napredne dijagnostičke metode omogućuju detaljan uvid u stanje vaših zuba i čeljusti, pomažući našim stomatolozima da planiraju najpreciznije i najučinkovitije tretmane. U Dental Centru Ostojić ponosni smo što koristimo najnovije tehnologije kako bismo osigurali vrhunsku njegu za naše pacijente. U nastavku ćemo detaljnije objasniti što su ortopan i CT snimanja, njihove prednosti, ortopan cijena i kako vam mogu pomoći da održite zdravlje svojih zuba.

Što je ortopan?

Ortopan, poznat i kao panoramska snimka zuba, radiološka je metoda koja omogućuje prikaz cijele gornje i donje čeljusti, svih zuba, temporomandibularnih zglobova i okolnih struktura na jednoj snimci. Ortopan se često koristi kao prvi korak u dijagnostici dentalnih problema jer pruža širok pregled svih zuba i čeljusnih kostiju.

Ortopan – prednosti

 1. Široki pregled: Ortopan pruža sveobuhvatan pregled cijele usne šupljine, omogućujući stomatologu da vidi sve zube, kosti i okolne strukture na jednoj snimci.
 2. Brza i bezbolna metoda: Snimanje ortopana traje samo nekoliko minuta i potpuno je bezbolno. Pacijent jednostavno stoji ili sjedi dok uređaj kruži oko glave.
 3. Rana dijagnostika: Ortopan omogućuje rano otkrivanje problema poput karijesa, cista, tumora, problema sa zubnim korijenima i drugih dentalnih patologija, što omogućuje pravovremeno liječenje.

CT snimanje u stomatologiji

CT (kompjuterizirana tomografija) snimanje pruža trodimenzionalne slike zuba, kostiju i mekih tkiva, omogućujući detaljan uvid u strukture koje nisu vidljive na dvodimenzionalnim snimkama. CT snimanje posebno je korisno u složenijim slučajevima gdje je potrebna precizna dijagnostika i planiranje tretmana.

Prednosti CT snimanja

 1. Detaljna analiza: CT snimanje pruža detaljne, trodimenzionalne slike koje omogućuju preciznu analizu zuba, kostiju i mekih tkiva.
 2. Precizno planiranje: Zahvaljujući visokokvalitetnim snimkama, CT omogućuje precizno planiranje dentalnih zahvata poput implantologije, endodoncije i ortodoncije.
 3. Otkrivanje skrivenih problema: CT snimanje može otkriti dentalne probleme koji nisu vidljivi na tradicionalnim rendgenskim snimkama, poput sitnih fraktura, problema s korijenima i drugih skrivenih patologija.

Ortopan cijena i CT snimka cijena

Cijena ortopana i CT snimanja može varirati ovisno o različitim faktorima, uključujući lokaciju stomatološke ordinacije, korištenu tehnologiju i specifične potrebe pacijenta. U Dental Centru Ostojić trudimo se pružiti konkurentne cijene za sve naše dijagnostičke usluge, osiguravajući da naši pacijenti mogu dobiti potrebnu njegu bez nepotrebnog financijskog opterećenja.

Proces snimanja zuba

Snimanje zuba, bilo da se radi o ortopanu ili CT snimanju, jednostavan je i brz proces. Evo kako izgleda postupak:

 1. Konzultacija: Prvi korak uključuje konzultaciju s našim stomatologom koji će procijeniti vaše potrebe i preporučiti odgovarajuću dijagnostičku metodu.
 2. Priprema: Za ortopan, pacijent će biti postavljen u odgovarajući položaj, a uređaj će kružiti oko glave kako bi snimio cijelu usnu šupljinu. Za CT snimanje, pacijent će sjediti, a uređaj će napraviti seriju križnih presjeka zuba i čeljusti.
 3. Snimanje: Sam proces snimanja traje samo nekoliko minuta i potpuno je bezbolan. Nakon snimanja, slike će biti obrađene i analizirane od strane našeg stručnog tima.
 4. Analiza i planiranje: Nakon što su snimke gotove, naš stomatolog će ih detaljno analizirati i razviti plan liječenja temeljen na dobivenim podacima.

Zašto odabrati Dental Centar Ostojić za snimanje zuba?

U Dental Centru Ostojić koristimo najnovije tehnologije i metode kako bismo osigurali preciznu dijagnostiku i vrhunsku njegu za naše pacijente. Naš tim stručnjaka posvećen je pružanju personalizirane usluge, uzimajući u obzir individualne potrebe i želje svakog pacijenta.

Naš moderni CT centar je opremljen najnovijom radiološkom opremom koja omogućuje brze i točne dijagnostičke snimke. Naš se tim redovito educira i prati najnovije trendove u stomatologiji kako bismo osigurali da naši pacijenti dobivaju najbolju moguću skrb.

Kada su potrebni ortopan i CT snimanje?

Ortopan i CT snimanje preporučuju se u različitim situacijama:

 1. Rutinski pregled: Ortopan je odličan za rutinske dentalne preglede jer pruža sveobuhvatan pregled cijele usne šupljine i omogućuje rano otkrivanje problema.
 2. Priprema za zahvate: CT snimanje je neophodno u pripremi za složenije dentalne zahvate poput implantologije, endodoncije i ortodoncije jer omogućuje detaljan uvid u strukture zuba i kostiju.
 3. Dijagnostika složenih slučajeva: Ako imate dentalne probleme koji nisu jasno vidljivi na tradicionalnim rendgenskim snimkama, CT snimanje može pružiti dodatne informacije potrebne za preciznu dijagnostiku.

Zaključak

Ortopan i CT snimanje ključni su alati u modernoj stomatologiji koji omogućuju preciznu dijagnostiku i planiranje tretmana. U Dental Centru Ostojić, posvećeni smo korištenju najnovijih tehnologija kako bismo osigurali vrhunsku njegu za naše pacijente. Bilo da vam je potreban rutinski pregled ili priprema za složeniji zahvat, naš tim stručnjaka stoji vam na raspolaganju kako bi vam pomogao ostvariti zdrav i lijep osmijeh.

Ako želite saznati više o našim uslugama ortopana i CT snimanja, kontaktirajte nas na besplatni broj telefona 0800 4554 ili popunite kontakt formu ispod. Naš tim je ovdje da vam pruži sve potrebne informacije i podršku kako bismo zajedno osigurali najbolje rezultate za vaše oralno zdravlje.

Vaš Dental Centar Ostojić

ortopan cijena u Dental Centru Ostojić
planmeca promax ct ortopan u dental centru ostojić

Ponedjeljak - Petak

07:00 - 21:00

Subota

Zatvoreno

Nedjeljom i praznikom

Zatvoreno