Subperiostalni implantati

Što su subperiostalni implantati?

Kod velikih čeljusnih atrofija u ranijim razvojnim fazama stomatologije, jedina ponuđena rješenja bile su totalne mobilne ili parcijalne proteze. Danas se pacijentima može ponuditi lepeza raznih rješenja od all-onova, zygomatskih implantata, a danas i subperiostalnih implantata. Koje rješenje je idealno za vas, ovisi o raznim čimbenicima koji se isključivo mogu ustanoviti nakon detaljnog specijalističkog pregleda, konzultacija s kirurzima te neophodnim rendgenskim snimkama. Za subperiostalne implantate se odlučujemo kad je čeljusna atrofija toliko uznapredovala da mjesta za klasične implantate nema, a jagodične kosti nisu dovoljno čvrste da se ugrađuju zygoma implantati. Takva vrsta individualiziranih implantata omogućila je fiksno rješenje svim onim pacijentima kojima je rečeno da im je jedina mogućnost mobilna proteza i da nisu kandidati za ikakvo fiksno ili polufiksno rješenje.

Subperiostalni implantati – protokol

Kao što smo već napomenuli, ustanoviti jeste li kandidat za takvu vrstu implantata, potrebno je učiniti CBCT XXL snimku ako se radi o gornjoj čeljusti ili običnu CBCT snimku ako se izrađuje plan za donju čeljust. Nakon adekvatnih izmjera od strane kirurga i tehničara s pomoću CAD- CAM tehnologije, izrađuje se u potpunosti individualizirana titanska konstrukcija koja savršeno prianja na kost atrofične čeljusti i koja se učvršćuje točno određenim brojem manjih šarafića. Nakon što se konstrukcija čvrsto pričvrsti za kost, prešije se vaša gingiva i svaki pacijent ima 4 ili manje izlaznih multiunita na kojima se šarafi najprije privremeno a zatim konačno fiksno rješenje (cijeli zubni niz ako se radi o potpunoj bezubosti ili djelomični ako se radi o parcijalnoj bezubosti). S obzirom na to da se operacija izvodi u lokalnoj anesteziji, postoperativni oporavak je brz i bezbolan, a pacijenti dobivaju sve potrebne lijekove prije i nakon kirurškog zahvata.

Kolika je cijena subperiostalnih implantata?

Za cijenu molimo da se kontaktira centar korisničke podrške te se dogovore konzultacije kod doktorice. U cijenu je uključeno planiranje, izrada i ugradnja konstrukcije, sve osim rendgenske snimke CBCT XXL koju pacijenti sami moraju snimiti, ali ne brinite, uputit ćemo Vas gdje to učiniti. Ako pacijent dolazi s parodontoznim, klimavim zubima, cijena ne uključuje dodatne oralno kirurške zahvate potrebne da bi se postigla bezuba čeljust.

Kolika je garancija na takvu vrstu rada?

Garancija na protetski dio cijele konstrukcije je tri godine, znači za sva vidljiva fizička oštećenja rada (eventualna otkrhnuća). Garancije na implantate, cijelu konstrukciju te potporne strukture nema, zato što stabilnost istih uvelike ovisi o samoj biološkoj strukturi čeljusti odnosno o njenoj daljnjoj atrofiji.

Kako saznati jesam li kandidat za subperiostalne implantate?

Jednostavno, trebate se naručiti na pregled i konzultacije, a mi ćemo Vam uz pomoć svih potrebnih snimki i velikog iskustva u domeni oralne kirurgije dati odgovor na sva Vaša pitanja!

Dental Centar Ostojić je centar izvrsnosti koji sa svojom dugogodišnjom obiteljskom tradicijom svim pacijentima omogućava visoko kvalitetnu stomatološku uslugu. S nama ste u sigurnim rukama! Nazovite nas na besplatan broj telefona 0800 4554 ili popunite kontakt formu ispod. Također nam se možete i javiti putem web stranice http://dcostojic.hr  i informirati se o ovoj revolucionarnoj metodi koja će Vam vratiti osmijeh na lice i omogućiti Vam kvalitetan život pun samopouzdanja!

subperiostalni implantati u dental centru ostojić
subperiostalni implantati u dental centru ostojić
Subperiostalni implantati u dental centru ostojić - završni rad

 

 

 

 

Ponedjeljak - Petak

07:00 - 21:00

Subota

Zatvoreno

Nedjeljom i praznikom

Zatvoreno