Non prep kompozitne ljuskice

Kompozitne ljuskice indicirane su u području frontalnih zubi gornje ili donje čeljusti u prisustvu lagane rotacije zubi, diskoloracije ili defekta u caklini prednjih, odnosno labijalnih ploha zuba. One također predstavljaju protetsko rješenje u slučajevima kada pacijent želi izbjeći brušenje zuba za laboratorijske krunice.
Cijeli postupak započinje uzimanjem otiska u ordinaciji koji se onda šalje u laboratorij i na temelju istog se izrađuje wax up. Wax up je postupak navoštavanja budućeg nadomjestka na modelu, a pomoću njega se određuje najpovoljniji oblik i položaj ljuskica. Na temelju wax up-a izrađuje se mock-up na pacijentu, a to je postupak intraoralnog preoblikovanja zubi pomoću kompozita, čime se udovoljava estetskim kriterijima samog pacijenta. Mock-up se zatim vraća u laboratorij i na temelju njega se izrađuje silikonski ključ, odnosno silikonska žlica s rupicama, koja služi kao kalup za injiciranje kompozitnog materijala.
Obrada zubi započinje jetkanjem cakline, nanošenjem adheziva te injiciranjem kompozita u silikonski ključ – proces ponavljamo za svaki zub pojedinačno. Završno obrađujemo vestibularne, palatinalne i aproksimalne rubove te poliramo kompozit.

Naručite se na besplatan prvi pregled u Dental Centru Ostojić kako biste saznali da li ste kandidat za ovakvu vrstu terapije.

Ponedjeljak - Petak

07:00 - 21:00

Subota

Zatvoreno

Nedjeljom i praznikom

Zatvoreno