Vađenje umnjaka – Alveotomija

Alveotomija je kirurški zahvat koji se koristi za vađenje umnjaka ili drugih zuba koji uzrokuju bol, infekciju ili ortodontske probleme. U Dental Centru Ostojić pružamo vrhunsku uslugu alveotomije koristeći najnoviju tehnologiju i tehnike kako bismo osigurali što bezbolniji i sigurniji postupak za naše pacijente. U ovom blogu ćemo detaljno razmotriti ključne aspekte alveotomije, uključujući trajanje zahvata, oporavak i cijenu.

Koliko se čeka na vađenje umnjaka?

Vađenje umnjaka može varirati ovisno o nekoliko čimbenika, uključujući:

 1. Hitnost zahvata: Ako imate ozbiljne bolove, infekciju ili druge hitne dentalne probleme, vađenje umnjaka može biti prioritet i obaviti se u kratkom roku.
 2. Raspoloživost stomatologa: Ovisno o rasporedu vašeg stomatologa i broju pacijenata, vrijeme čekanja može varirati.
 3. Vaše zdravstveno stanje: Ako imate određene zdravstvene probleme koji zahtijevaju dodatne pretrage ili pripreme prije zahvata, to može produžiti vrijeme čekanja.

U Dental Centru Ostojić trudimo se što prije zakazati termin za vađenje umnjaka kako bismo ublažili vašu bol i nelagodu. Preporučujemo da nas kontaktirate čim primijetite probleme s umnjacima kako bismo mogli što prije planirati zahvat.

Trajanje zahvata

Trajanje alveotomije može varirati ovisno o složenosti zahvata i položaju zuba. U prosjeku, vađenje jednog umnjaka može trajati od 20 do 45 minuta. Evo ključnih faza zahvata:

 1. Priprema pacijenta: Prije početka zahvata, vaš stomatolog će obaviti pregled i rendgenske snimke kako bi procijenio položaj zuba i planirao zahvat. Primit ćete lokalnu anesteziju kako biste osigurali da ne osjećate bol tijekom zahvata.
 2. Kirurški zahvat: Stomatolog će napraviti rez u desni kako bi pristupio zubu i pažljivo ga izvadio. U nekim slučajevima, zub može biti potrebno razdijeliti na manje dijelove kako bi se olakšalo vađenje.
 3. Zatvaranje rane: Nakon vađenja zuba, rana će biti očišćena i po potrebi, zašivena. Stavit će vam gazu kako bi se kontroliralo krvarenje.

Oporavak nakon alveotomije

Oporavak nakon alveotomije obično traje nekoliko dana, ovisno o složenosti zahvata i vašem općem zdravlju. Evo nekoliko savjeta za brži i ugodniji oporavak:

 1. Odmarajte se: Odmarajte se prvih 24 sata nakon zahvata i izbjegavajte fizičke aktivnosti koje mogu povećati krvni tlak i izazvati krvarenje.
 2. Primjena leda: Primjenjujte led na vanjski dio obraza svakih 15-20 minuta tijekom prvih nekoliko sati nakon zahvata kako biste smanjili oticanje i bol.
 3. Uzimanje lijekova: Pratite upute stomatologa o uzimanju lijekova protiv bolova i antibiotika kako bi se spriječila infekcija i smanjila nelagoda.
 4. Izbjegavajte određene aktivnosti: Izbjegavajte ispiranje usta, pušenje, pijenje kroz slamku i konzumaciju tvrdih ili vrućih namirnica prvih nekoliko dana kako biste spriječili komplikacije.
 5. Oralna higijena: Održavajte oralnu higijenu nježnim četkanjem zuba i ispiranje usta slanom vodom nakon prvog dana.

Većina pacijenata može se vratiti svojim normalnim aktivnostima unutar nekoliko dana, ali potpuni oporavak može trajati do dva tjedna.

Iskustva pacijenata nakon alveotomije

Iskustva pacijenata nakon alveotomije su uglavnom pozitivna, s mnogima koji osjećaju olakšanje od boli i nelagode uzrokovane umnjacima. Evo nekoliko komentara pacijenata iz Dental Centra Ostojić:

Iskustvo zadovoljnog pacijenta nakon vađenja umnjaka u dental centru ostojić
Iskustvo zadovoljne pacijentice nakon vađenja umnjaka u dental centru ostojić

Cijena alveotomije

Cijena alveotomije može varirati ovisno o nekoliko čimbenika, uključujući:

 1. Složenost zahvata: Cijena može biti viša za složenije zahvate koji zahtijevaju više vremena i specijaliziranih tehnika.
 2. Lokacija i stručnost stomatologa: Cijene mogu varirati ovisno o lokaciji klinike i iskustvu stomatologa.
 3. Dodatne usluge: Neki pacijenti mogu trebati dodatne usluge kao što su rendgenske snimke, konzultacije ili postoperativna njega, što može povećati ukupne troškove.

U Dental Centru Ostojić trudimo se pružiti konkurentne cijene za naše usluge alveotomije. Cilj je osigurati da svaki pacijent dobije vrhunsku njegu po pristupačnoj cijeni. Preporučujemo da nas kontaktirate kako bismo vam mogli pružiti točnu procjenu troškova na temelju vaših specifičnih potreba.

Zaključak

Alveotomija je učinkovit kirurški zahvat koji može riješiti probleme s umnjacima i drugim zubima. U Dental Centru Ostojić pružamo vrhunsku uslugu koristeći najnoviju tehnologiju i tehnike kako bismo osigurali siguran i bezbolan postupak za naše pacijente. Ako imate problema s umnjacima ili drugim zubima, ne oklijevajte nas kontaktirati za besplatne konzultacije i saznati više o našim uslugama alveotomije.

Naš tim stručnjaka je ovdje da vam pruži sve potrebne informacije i podršku kako bismo zajedno osigurali najbolje rezultate za vaše oralno zdravlje. Kontaktirajte nas pozivom na besplatni broj 0800 4554 ili popunjavanjem kontakt forme niže i dogovorite svoj termin.

Vaš Dental Centar Ostojić

Alveotomija, vađenje umnjaka u Dental Centru Ostojić

 

 

 

Ponedjeljak - Petak

07:00 - 21:00

Subota

Zatvoreno

Nedjeljom i praznikom

Zatvoreno