Za osmijeh iz snova: All on 4

Dragi naši pacijenti,

Danas ćemo razgovarati o dentalnoj implantologiji koja mijenja živote – All on 4. Ako ste sanjali o savršenom osmijehu koji ne samo da izgleda prirodno, već i pruža funkcionalnost i udobnost, ovo je članak za vas.

Što je All on 4 / All on four ?

All on 4 je revolucionarna tehnika u dentalnoj implantologiji koja omogućuje fiksnu protezu u gornjoj ili donjoj čaljusti uz pomoć četiri implantata. Ova tehnika pruža trajno rješenje za pacijente koji su izgubili većinu ili sve zube u jednoj čeljusti.

Kako funkcionira?

Ključ All on 4-a je u optimalnom rasporedu implantata. Tradicionalno, za zamjenu svih zuba potrebno je postaviti više od 4 implantata. Međutim, s All on 4 metodom, samo četiri implantata se postavljaju u čeljust pod određenim kutem kako bi se iskoristila maksimalna gustoća kosti. Ova tehnika omogućuje stabilnu i čvrstu potporu za cijeli most zuba.

Prednosti All on 4

  1. Brza rehabilitacija: All on 4 omogućuje pacijentima da već u 24 sata imaju provizorne, fiksne zube a u samo nekoliko posjeta postignu potpunu obnovu osmijeha. Provizorni zubi, omogućuju normalno žvakanje i govor dok se čeljust potpuno ne zacijeli.
  2. Manje invazivno: S All on 4 tehnikom, potrebno je manje implantata nego kod drugih postupaka. To rezultira manje invazivnim postupkom i kraćim periodom oporavka.
  3. Estetski rezultati: All on 4 omogućuje doktorima dentalne medicine i tehničarima da stvore potpuno prirodan izgled osmijeha. Most zuba izrađen je od visokokvalitetnih materijala koji imitiraju prirodni izgled zuba i desni.
  4. Poboljšana funkcionalnost: Zahvaljujući čvrstoj potpori implantata, pacijenti mogu u potpunosti uživati u svojoj omiljenoj hrani i osjećati se samouvjereno u svakodnevnim aktivnostima.

Tko je kandidat za All on 4

All on 4 je idealan za pacijente koji su izgubili većinu ili sve zube u jednoj čeljusti te žele trajno rješenje koje će im vratiti osmijeh i samopouzdanje. Dobri kandidati za ovaj postupak su također oni koji imaju dovoljno gustoće kosti u čeljusti, ali čak i ako je gustoća kosti smanjena, postoje dodatne tehnike i postupci koji omogućuju primjenu All on 4.

Postupak All on 4

  1. Konzultacija i planiranje: Prvi korak u postupku je konzultacija s doktorom dentalne medicine. Na temelju oralnog pregleda, rendgenskih snimaka (koje se mogu obaviti u našem centru za dentalnu radiologiju u sklopu klinike) i drugih dijagnostičkih testova, izrađuje se individualizirani plan liječenja.
  2. Postavljanje implantata: Nakon što se planira i odobri plan liječenja, slijedi postavljanje implantata. U većini slučajeva, četiri implantata se postavljaju u čeljust pod lokalnom anestezijom.
  3. Privremeni most: Nakon postavljanja implantata, privremeni most se postavlja kako bi se omogućilo normalno funkcioniranje čeljusti tijekom procesa ozdravljenja.
  4. Izrada trajnog mosta: Nakon što se čeljust potpuno zacijeli, izrađuje se trajni most od visokokvalitetnih materijala koji odgovaraju prirodnom izgledu zuba i desni.
  5. Redovita kontrola: Redovite posjete dentalnom centru za praćenje stanja i održavanje oralnog zdravlja važan su dio procesa nakon postavljanja All on 4.

All on 4 cijena

Kada razmišljate o postupku All on 4, važno je razumjeti i troškove povezane s ovim inovativnim tretmanom. All on 4 cijena može varirati ovisno o različitim faktorima, uključujući lokaciju, iskustvo oralnog kirurga i specifične potrebe pacijenta. U Dental Centru Ostojić, naš tim osigurava transparentnost u cijelom procesu liječenja, uključujući i jasno definiranje troškova. Tijekom inicijalne konzultacije, pružit ćemo vam detaljne informacije o All on four cijeni i odgovoriti na sva vaša pitanja kako biste bili potpuno informirani prije početka liječenja.

Nedostaci All on 4

Iako je All on 4 revolucionarna tehnika s brojnim prednostima, važno je također razmotriti potencijalne nedostatke i izazove koji mogu biti povezani s ovim postupkom. Jedan od potencijalnih nedostataka je potreba za dovoljnom gustoćom kosti u čeljusti kako bi se osigurala stabilna potpora implantatima. U nekim slučajevima, pacijenti s nedovoljnom gustoćom ili količinom kosti mogu zahtijevati dodatne postupke poput dodavanja umjetne kosti kako bi se poboljšala količina kosti prije postavljanja implantata. Uz pravilnu pripremu, stručnu njegu i redovite kontrole, većina pacijenata se uspješno i bez problema oporavi od postupka All on four i uživa u dugotrajnim prednostima ovog tretmana.

All on 4 zaključak

U konačnici, All on 4 predstavlja revolucionarnu tehniku koja omogućuje pacijentima da vrate svoj osmijeh i samopouzdanje s minimalnim invazivnim postupkom i brzom rehabilitacijom. Bez obzira na nedostatke i troškove, mnogi pacijenti smatraju da su prednosti All on 4 neprocjenjive kada je riječ o njihovoj kvaliteti života i općem osjećaju zadovoljstva. U Dental Centru Ostojić, predani smo pružanju vrhunske skrbi našim pacijentima i radujemo se što ćemo vam pomoći ostvariti vaš san o savršenom osmijehu uz All on 4.

Ako imate bilo kakvih pitanja ili želite saznati više o cijeni, prednostima ili nedostacima All on 4, slobodno nas kontaktirajte na besplatan broj telefona 0800 4554 ili popunite kontakt formu ispod i zakažite konzultacije s našim stručnim timom. Vaš osmijeh je naša najveća motivacija!

Dental Centar Ostojić / Prava adresa za tvoj osmijeh!

All on 4 koncept za osmijeh iz snova u Dental Centru Ostojić
Oralni kirurg i All on 4 implantati za osmijeh iz snova u Dental Centru Ostojić
All on 4 implantati za osmijeh iz snova u Dental Centru Ostojić

Ponedjeljak - Petak

07:00 - 21:00

Subota

Zatvoreno

Nedjeljom i praznikom

Zatvoreno