Zubne proteze: sve što trebate znati

Dragi naši pacijenti,

U današnjem blogu, želimo vam predstaviti sveobuhvatne informacije o temi zubne proteze, jednom od najvažnijih pomagala u stomatologiji koje omogućuju obnovu funkcije i estetike osmijeha. Bez obzira jeste li izgubili nekoliko ili sve zube, zubne proteze pružaju izvrsno rješenje za obnavljanje vašeg osmijeha i povratak samopouzdanja. U nastavku ćemo istražiti različite vrste zubnih proteza, prednosti zubnih proteza, cijene zubnih proteza te najnovije inovacije u području zubnih proteza.

Vrste proteza za zube

  1. Totalna zubna proteza: Totalne zubne proteze, poznate i kao potpune proteze, koriste se kada su svi zubi izgubljeni ili ih je potrebno ukloniti. Ove proteze zamjenjuju sve zube u jednoj čeljusti i pružaju potpunu funkcionalnost i estetiku osmijeha,
  2. Parcijalna proteza: Parcijalne proteze koriste se kada su samo neki zubi izgubljeni, a ostatak prirodnih zubi ostaje. Ove proteze se pričvršćuju na preostale zube pomoću kukica ili drugih pričvršćivača kako bi se osigurala stabilnost i funkcionalnost.

Zubne proteze prednosti

  1. Obnova funkcije žvakanja: Jedna od glavnih prednosti zubnih proteza je obnova funkcije žvakanja, što omogućuje pacijentima da ponovno uživaju u svojoj omiljenoj hrani bez poteškoća,
  2. Poboljšanje estetike osmijeha: Zubne proteze također pružaju estetske koristi, poput popunjavanja praznina u osmijehu i poboljšanja izgleda lica,
  3. Povratak samopouzdanja: Gubitak zuba može negativno utjecati na samopouzdanje pacijenata. Nošenje zubnih proteza može pomoći u povratku samopouzdanja i osjećaja zadovoljstva svojim osmijehom.

Moderne zubne proteze

  1. Moderne tehnologije izrade: Napredak u tehnologiji omogućio je izradu zubnih proteza koje su tanje, udobnije i estetski prihvatljivije od tradicionalnih proteza,
  2. Silikonska proteza: Silikonske proteze postaju sve popularnije zbog svoje mekoće i fleksibilnosti, što ih čini udobnijim za nošenje i prilagodljivijim obliku usta,
  3. Najbolje ljepilo za zubne proteze: Kvalitetno ljepilo za zubne proteze može pružiti dodatnu sigurnost i udobnost tijekom nošenja proteza, čime se osigurava stabilnost i funkcionalnost.

Zubna proteza cijena

Cijena zubnih proteza može varirati ovisno o vrsti proteze, materijalu, lokaciji stomatološke ordinacije te individualnim potrebama pacijenta. Cijena proteze za zube preko HZZO-a je djelomično pokrivena za određene kategorije pacijenata, ali dodatni troškovi mogu biti potrebni, posebno za estetski poboljšane proteze ili dodatne usluge poput ljepila za proteze.

Zubne proteze u Dental Centru Ostojić

U Dental Centru Ostojić, posvećeni smo pružanju vrhunske stomatološke skrbi i podrške našim pacijentima tijekom cijelog procesa izrade i nošenja zubnih proteza. Naš stručni tim stomatologa koristi najnovije tehnologije i materijale kako bi osigurao da vaše zubne proteze budu udobne, funkcionalne i estetski prihvatljive. Slobodno nam se javite kako bismo vam pomogli odabrati najbolju opciju zubne proteze za vaše potrebe i ostvarili osmijeh koji zaslužujete.

Naš Dental Centar Ostojić ne samo da pruža izvrsne usluge izrade zubnih proteza, već svoj uspjeh duguje i vrhunski opremljenom dentalnom laboratoriju te visoko kvalificiranom osoblju koje koristi najnaprednije tehnologije u stomatologiji. Svjesni smo važnosti kvalitete i preciznosti u svakom aspektu našeg rada, stoga kontinuirano ulažemo u obuku naših stomatologa, kao i u opremu koja nam omogućava da pružamo samo najbolje pacijentima.

U dentalnom laboratoriju koristimo najsuvremenije CAD/CAM tehnologije koje omogućuju izradu proteza izuzetne preciznosti i prilagodbe. Ova tehnologija omogućuje digitalno skeniranje usta pacijenta, što rezultira bržom i točnijom izradom proteza. Svi materijali koje koristimo su vrhunske kvalitete i odobreni od relevantnih zdravstvenih institucija, što osigurava sigurnost i trajnost naših dentalnih rješenja.

Naš tim stomatologa redovito prati i implementira najnovije stomatološke tehnike kako bi osigurao da svaka proteza ne samo da funkcionalno nadomjesti izgubljene zube, već i da estetski doprinosi ukupnom izgledu pacijentovog osmijeha. Edukacija našeg osoblja je kontinuiran proces, a stručna usavršavanja i radionice su stalni dio naše prakse.

U Dental Centru Ostojić, svakom pacijentu pristupamo s individualnom pažnjom, slušajući njihove želje i potrebe, kako bismo osigurali najbolje moguće rezultate. Naša posvećenost kvaliteti i zadovoljstvu pacijenata čini nas vodećim izborom za sve one koji traže vrhunska rješenja u području zubne protetike.

Iskoristite priliku i rezervirajte svoj termin već danas! Nazovite na besplatan broj 0800 4554 ili popunite kontakt formu ispod i naš će Vam se tim javiti u najkraćem mogućem roku.

Vidimo se u Dental Centru Ostojić / Prava adresa za tvoj osmijeh!

zubne proteze u dental centru ostojic
zadovoljna pacijentica u dental centru ostojic - zubne proteze

Ponedjeljak - Petak

07:00 - 21:00

Subota

Zatvoreno

Nedjeljom i praznikom

Zatvoreno