Zubne proteze

Zubne proteze

Zubna proteza je mobilno-protetski nadomjestak koji u slučajevima bezubosti omogućuje funkciju žvakanja i govora te vraća estetiku osmijeha. Zubnim protezama nadomještamo izgubljene zube i dijelove alveolarnog grebena. Vrste proteza za zube dijelimo na potpune i djelomične proteze.

Potpuna odnosno totalna proteza

izrađuje se u slučajevima potpune bezubosti, a njezina retencija i stabilizacija u usnoj šupljini omogućuje stvaranje ventilnog učinka s mekim tkivima usne šupljine. Dodatnu retenciju moguće je postići ugradnjom dentalnih implantata te izradom metalne prečke.

Djelomične proteze

za zube izrađujemo u slučajevima nepotpune bezubosti, kada su zubi nepovoljno raspoređeni da bi bili nosači mosta, odnosno ako ih nema dovoljno za izradu fiksnog nadomjestka ili je isti financijski neprihvatljiv za pacijenta. Djelomična odnosno parcijalna proteza fiksira se na preostale zube pomoću kvačica ili prstenova. S obzirom na materijal, razlikujemo thermopress i wironit proteze. Baza wironit proteza građena je od metala, čime se postiže velika čvrstoća i otpornost. Thermopress je elastična zubna proteza jer u svom sastavu ne sadrži metal, međutim posjeduje znatno niža mehanička svojstva.
Cijena zubne proteze ovisi o više faktora, a sve informacije možete saznati na besplatnom prvom pregledu u Dental Centru Ostojić.

Rezervirajte svoj termin već danas pozivom na broj 0800 4554 ili na web stranici centra dcostojic.hr.

#gallery-1 { margin: auto; } #gallery-1 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 50%; } #gallery-1 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-1 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */

Ponedjeljak - Petak

07:00 - 21:00

Subota

Zatvoreno

Nedjeljom i praznikom

Zatvoreno