Ljuskice za zube: sve što trebate znati

Dragi naši pacijenti,

U ovom blogu, želimo vam predstaviti sveobuhvatne informacije o zubnim ljuskicama, popularnom stomatološkom rješenju koje može transformirati vaš osmijeh i povratiti vam samopouzdanje. Ljuskice za zube su tanki slojevi materijala koji se postavljaju na prednju površinu zuba kako bi poboljšali njihov izgled. U Dental Centru Ostojić, posvećeni smo pružanju vrhunske stomatološke skrbi i pomoći našim pacijentima da postignu savršen osmijeh. U nastavku ćemo istražiti različite vrste ljuskica za zube, njihove prednosti, cijene te kako vam možemo pomoći da ostvarite željeni osmijeh.

Što su ljuskice za zube?

Ljuskice za zube su tanki slojevi materijala, najčešće porculana ili kompozita, koji se trajno postavljaju na prednju površinu zuba kako bi poboljšali njihov izgled. Ove zubne ljuskice mogu se koristiti za ispravljanje raznih estetskih nedostataka, uključujući obojenost, neravnine, male pukotine, razmake između zuba i nepravilne oblike.

Vrste ljuskica za zube

 1. Porculanske ljuskice: Porculanske ljuskice za zube su izrađene od visokokvalitetnog keramike koja pruža prirodan izgled i izvrsnu izdržljivost. Ove ljuskice su otporne na mrlje i imaju dug vijek trajanja, što ih čini popularnim izborom među pacijentima.
 2. Kompozitne ljuskice: Kompozitne ljuskice za zube izrađene su od kompozitnih smola koje se nanose i oblikuju direktno na zube. Ove ljuskice su manje invazivne u odnosu na porculanske ljuskice i mogu se završiti u jednoj posjeti stomatologu. Kompozitne ljuskice za zube su također cjenovno pristupačnije, što ih čini odličnim izborom za mnoge pacijente.

Prednosti zubnih ljuskica

 1. Estetsko poboljšanje: Zubne ljuskice pružaju značajno estetsko poboljšanje vašeg osmijeha, čineći zube svjetlijima, ravnijima i simetričnijima.
 2. Minimalno invazivni postupak: Postavljanje ljuskica za zube zahtijeva minimalno brušenje zuba, što znači da je postupak manje invazivan u usporedbi s drugim estetskim zahvatima.
 3. Dugotrajni rezultati: Porculanske ljuskice za zube su izuzetno izdržljive i mogu trajati desetljećima uz pravilnu njegu, dok kompozitne ljuskice također pružaju dugotrajne rezultate.

Kako se postavljaju zubne ljuskice?

Proces postavljanja ljuskica za zube obično se sastoji od nekoliko koraka:

 1. Konzultacija i planiranje: Prvi korak uključuje konzultaciju s našim stručnim timom kako bismo razumjeli vaše želje i ciljeve. Tijekom ove faze, stomatolog će procijeniti vaše zube i zajedno s vama odlučiti koja vrsta zubnih ljuskica je najbolja za vas.
 2. Priprema zuba: Sljedeći korak je priprema zuba koja uključuje minimalno brušenje prednje površine zuba kako bi se osigurala pravilna prianjanja ljuskica. Za porculanske ljuskice, može biti potrebno uzeti otiske zuba kako bi se izradile prilagođene ljuskice u dentalnom laboratoriju.
 3. Postavljanje ljuskica: Kada su ljuskice za zube spremne, stomatolog će ih pažljivo postaviti na zube koristeći specijalno ljepilo. Za kompozitne ljuskice, stomatolog će direktno nanijeti i oblikovati kompozitni materijal na zubima.
 4. Završne prilagodbe: Nakon postavljanja, stomatolog će izvršiti završne prilagodbe kako bi osigurao da ljuskice savršeno pristaju i izgledaju prirodno.

Ljuskice za zube – cijena

Cijena ljuskica za zube može varirati ovisno o nekoliko faktora, uključujući vrstu ljuskica, broj zuba koji zahtijevaju tretman, složenost postupka i lokaciju stomatološke ordinacije. Općenito, porculanske ljuskice su skuplje od kompozitnih ljuskica zbog visokokvalitetnih materijala i složenijeg postupka izrade i postavljanja. Međutim, oba tipa ljuskica nude značajne estetske i funkcionalne prednosti koje mogu opravdati troškove.

U Dental Centru Ostojić, trudimo se pružiti konkurentne cijene za naše usluge, uključujući i zubne ljuskice. Naša misija je osigurati da svaki pacijent može priuštiti kvalitetnu dentalnu skrb koja će poboljšati njegov osmijeh i oralno zdravlje.

Briga o zubnim ljuskicama

Nakon postavljanja ljuskica, važno je pravilno se brinuti o njima kako bi se osigurala njihova dugovječnost. Evo nekoliko savjeta za njegu:

 1. Redovito četkajte i koristite zubni konac: Pravilna oralna higijena ključna je za održavanje zubnih ljuskica i zdravlja zuba. Četkajte zube najmanje dva puta dnevno i koristite zubni konac kako biste uklonili ostatke hrane i plak.
 2. Izbjegavajte tvrd i ljepljivoj hranu: Kako biste izbjegli oštećenja ljuskica, pokušajte izbjegavati žvakanje tvrdih predmeta poput leda ili orašastih plodova, kao i ljepljivih slatkiša koji mogu uzrokovati oštećenja.
 3. Redoviti posjeti stomatologu: Redoviti pregledi kod stomatologa važni su za održavanje zubnih ljuskica i općeg oralnog zdravlja. Naš tim u Dental Centru Ostojić pratit će vaš napredak i pružiti sve potrebne savjete i prilagodbe.

Ljuskice za zube u Dental Centru Ostojić

U Dental Centru Ostojić, naš stručni tim stomatologa koristi najnovije tehnologije i tehnike kako bi osigurao da vaše zubne ljuskice budu savršeno prilagođene i prirodnog izgleda. Ponosni smo što nudimo personaliziranu njegu i individualni pristup svakom pacijentu, osiguravajući da svaki postupak izbjeljivanja zubi bude siguran i učinkovit.

Ako razmišljate o ljuskicama za zube i želite saznati više o našim uslugama, kontaktirajte nas danas na besplatan broj 0800 4554 ili popunite kontakt formu ispod i dogovorite konzultacije. Naš tim će vam pomoći da ostvarite osmijeh iz snova i povratite samopouzdanje uz najkvalitetnije dentalne usluge.

Vaš Dental Centar Ostojić

zubne ljuskice u dental centru ostojić u zagrebu
zubne ljuskice cijena u dental centru ostojić

Ponedjeljak - Petak

07:00 - 21:00

Subota

Zatvoreno

Nedjeljom i praznikom

Zatvoreno